Zlatan Ibrahimović
AP/Antonio Calanni
Zlatan Ibrahimović

AP/Antonio Calanni

Zlatan Ibrahimović, Foto: AP/Antonio Calanni

Ibrahimović je gađao s 11 metara, Samir Handanović je odbranio, ali 38-godišnji Šveđanin odbijenu loptu ipak gađa u mrežu. Samo nekoliko minuta kasnije, novi gol za Milan i opet Ibrahimović.

Posle sjajne akcije iz kontre, Ibrahimović koristi dobar ubačaj Leaa sa leve strane i matira Handanovića za već veliku prednost Milana. Uzbudljivo prvo poluvreme nastavljeno je novim golom.

U 28. minutu Ivan Perišić asistira Romeluu Lukakuu i Inter se vraća u utakmicu. Imao je Nikolo Barela dobru šansu u 32. minutu, ali je slabo šutirao, a do kraja prvog dela još pokušaj Lukakua glavom, no ide lopta pored gola.

U nastavku je Inter krenuo po izjednačenje, Milan se branio i strpljivo čekao svoju priliku iz kontre. Dosta polemike izazvala je situacija petnaestak minuta pre kraja kada je najpre dosuđen penal za Inter zbog kontakta Lukakua i Donarume, ali na kraju je dosuđen ofsajd.

Inter je uzaludno pokušavao da se spasi poraza, Milan je uspeo da izdrži i zasluženo ostvari četvrtu uzastopnu pobedu i sa 12 bodova je lider na tabeli. Uz to, Rosoneri su na samo jednom primljenom golu i već mesecima igraju sjajno.

U drugom meču koji je počeo u istom terminu, Sampdorija je razbila Lacio s 3:0.

PROČITAJTE JOŠ:

Tagovi