Aleksandar Kuzmić
Privatna arhiva

Bio je višestruki davalac krvi, uvek tu za druge u nevolji, čovek koji je širio vedrinu odličnim smislom za humor, uvek dobro raspoložen i pun ljubavi. Međutim, život ovog oca petogodišnjeg dečaka, supruga, sina i brata napala je bolest od čijeg se imena svakome ježi koža - primarni tumor mozga četvrtog stepena, koji se, za sada, vrlo teško ili nikako ne leči.

Međutim kada neko ima drugove kakve ima omiljeni Kuzma, nada, ipak, postoji. Neformalna grupa „Stara škola - crveni đavoli“, sa šezdesetak upornih i humanih članova da se, onako kako ona može, uhvati u koštac sa nevoljom koja je snašla njihovog druga. Prikupljanje sredstava za lečenje, koje će koštati oko 50.000 evra, jedini je način da Kuzmu vrate u svoje redove, kao nekad kada su zdušno bodrili svoje ljubimce, fudbalere Radničkog.

Filip Kostić dao dres

Privatna arhiva

Filip Kostić dao dres, Foto: Privatna arhiva

- Ideja je potekla od Petra Rakovića, nekadašnjeg fudbalera Radničkog On je pokrenuo onlajn aukciju dresova poznatih fudbalera. Okačili smo originalne dresove naših Kragujevčana, Luke Milivojevića iz Kristal palasa i Nenada Tomovića iz Fjorentine. To je mnogo dobro prošlo pa smo te aktivnosti nastavili. Sredstva prikuplja i humanitarna fondacija „Budi human“, ali mi smo svoj prilog direktno uplatili porodici. Oko 25.000 evra je prikupljeno, a potrebno je još toliko, jer je, s obzirom na to koliko je bolest teška, lečenje skupo - objašnjava Vladan Lazović, koji je uz Rakovića glavni „pisac“ ove lepe sportske i životne priče.

Aukcijskoj prodaji dresova koje su diplomci „Stare škole crvenih đavola“ organizovali pridružili su se i naši poznati sportisti. Prodavani su dresovi, loptice, vaterpolo kape i gaćice, a doprinos tome dali su Novak Đoković, Nemanja Vidić, Miloš Teodosić, Filip Kostić, Dušan Lajović, Dušan Basta...

Na krilima ove aukcije, Andreja Todorović je uspostavio kontakt sa Liverpulom koji je poslao podršku. Uskoro će, posredstvom zvaničnog udruženja navijača Liverpula u Srbiji („LFC Serbia OLSC“) biti poslat i dres koji će na novoj aukciji, svakako, uz još neke druge, doprineti da Aleksandar i svi koji ga vole ponovo budu srećni.

Kako pomoći

Slanjem SMS poruke: Upišimo 792 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human792 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000043037-45

Uplatom na devizni račun: 160600000004306655

IBAN: RS35160600000004306655

SWIFT/BIC: DBDBRSBG