Dragan Okuka
Alo/M.Metlaš
Dragan Okuka

Alo/M.Metlaš

Dragan Okuka, Foto: Alo/M.Metlaš

– Bilo mi je prelepo na Kipru u tom periodu. Naravno, mnogo toga se promenilo u Omoniji od tada, klub se nalazio u krizi i sada je u dobrom stanju jer ga je preuzeo Amerikanac kiparskog porekla. Ulaže veliki novac kako bi vratio velikana na stare staze, a uz to i jako voli fudbal – počinje analizu Omonije Dragan Okuka, nekadašnji šampion u Jugoslaviji sa Obilićem, osvajač duple krune u Poljskoj sa Legijom i selektor mlade reprezentacije Srbije.

DA LI ĆE ZVEZDA TRIJUMFOVATI NA KIPRU?

 

Okuka dobro poznaje i trenerski potencijal šefa na klupi Omonije Heninga Berga:

– Veoma zanimljiv i lukav trener. Nije slučajno što je u Poljskoj sa Legijom napravio uspeh osvajanjem duple krune, a njegov dolazak na Kipar nije bio neplanski, već dugoročan projekat da se klub vrati na stare staze. Imao je sreću da odmah osvoji titulu i sada može mirnije da radi.

– Igra se samo jedna utakmica, a u vreme početka meča temperatura će biti velika i nesnosna, čak blizu 40 Celzijusovih. I da se igra pred publikom, koja u Nikoziji zna da napravi brazilsku atmoferu, mišljenja sam da imamo bolji tim, da smo kvaliteniji. Naravno, rival zaslužuje maksimalan respekt, Omonija nije slučajno do sada izbacila Legiju. Kiprani će igrati tvrdo, što i jeste karta trenera Berga.

PROČITAJTE JOŠ: