Jovan Kuleta Aćimović
youtube/ Rtv Ok
Jovan Kuleta Aćimović

youtube/ Rtv Ok

Jovan Kuleta Aćimović, Foto: youtube/ Rtv Ok

Hrvatski huligani su opet napali Srbe koji su došli u tu zemlju da se sportski i fer takmiče. Da stvar bude još gora veliki skandal je izbio na 10. po redu Alpas kup, fudbalski turnir za dečake uzrasta do 11 godina, koji je prethodnog vikenda odigran u Velikoj Gorici nadomak Zagreba.

Posle završetka regularnog dela četvrtfinalne utakmice između Čukaričkog i hrvatskog Dragovoljca, a pre izvođenja penala, grupa agresivnih i vidno alkoholisanih roditelja dečaka hrvatskog tima ušla je na teren u nameri da izazove incident. Žrtva je umalo bio trener "Brđana" Đorđe Aćimović, koji je za Srpski telegraf objasnio kakvu je neprijatnost preživeo.

PROČITAJTE JOŠ:

Anderson Đoković

(AP Photo/Ben Curtis)

 

"Ničim izazvana grupa očeva dečaka Dragovoljca uletela je na teren i došla pravo do mene. Naslonili su glavu na moju i samo zahvaljujući prisebnosti izbegao sam tuču. Samo su čekali moj potez da bi me udarili. Pretpostavljam da su to neki pijani ratni veterani, koji su naočigled mojih igrača, ali i roditelja Zvezde i Partizana, takođe učesnika Alpas kupa, hteli tuču. Sebi zameram što nisam sa igračima odmah nakon incidenta napustio teren, umesto što smo izvodili penale" - rekao je vidno razočaran sin legende Crvene zvezde Jovana Kuleta Aćimovića.

Inače, dečaci iz Srbije uzrasta do 11 godina igrali su odličan fudbal na turniru, na kom je učestvovalo čak 40 ekipa, raspoređenih u četiri grupe. Partizan je stigao do polufinala, dok su Čukarički, koji je u D grupi završio kao prvi, i Zvezda učešće okončali u osmini finala. 

 Trener Čukinih dečaka je otkrio da su drugi roditelji sprečili veće incidente:

 "Petorica su uletela na teren, ja sam pokušao da ih smirim. Krenuli su na mene, ali su svi ostali skočili na moju stranu, pritom mislim i na roditelje drugih klubova, pa i recimo Dinamo Zagreba. Oni su sprečili da dođe do fizičkog obračuna".

 Aćimović žali što tada nije povukao ekipu sa terena.

 "Deca su bila na 10-15 metara odatle. Bilo je napeto, srećom, prošla su bez problema. Međutim, postojao je rizik da im se desi nešto ne daj Bože. Potrebno je više odgovornosti prilikom organizacije takvih događaja, naročito kada se zna da ima problematičnih roditelja", zaključio je Đorđe Aćimović.