Milivoj Bračun
youtube/ SN tv Sport nedjeljom
Milivoj Bračun

youtube/ SN tv Sport nedjeljom

Milivoj Bračun, Foto: youtube/ SN tv Sport nedjeljom

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, Milivoj Bračun  prisetio se transfera kada je iz Dinama iz Zagreba prešao u Crvenu zvezdu. 

"Trebalo je da završim u Hajduku. Sve je bilo dogovoreno, uz jedan “ali”. Taj “ali” je značio: ako im se vrati Luka Peruzović iz Belgije, onda ništa od mog dolaska. I tri dana pre mog odlaska vratio se Peruzović", priseća se Bračun za "Večernji.hr" i dodaje:

"U tom trenutku nazvao me je Dragan Džajić i ponudio da dođem u Crvenu zvezdu. Tamo sam igrao zadnjeg veznog. Igranje za crveno-bele za mene je bila čast. Tu godinu provedenu u Beogradu nosim u srcu i rado je se sećam. Slavnom Realu na Marakani postigli smo četiri komada, to je dovoljno govorilo koliko je Zvezda velik i jak evropski klub. U svojoj kolekciji kaseta imam taj susret i često ga s guštom pogledam".

Među crveno-belima je proveo jednu godinu i posle toga se preselio u Elče, a karijeru je završio u Dinamu.

"Nažalost, odmah sam se teško povredio. Oporavak u to vreme nije bio tako brz kao danas i odlučio sam reći zbogom i prihvatio se posla u omladinskoj školi Dinama. Nisam dočekao igranje u Prvoj HNL", rekao je Bračun koji je u vrijeme rata u Elčeu organizovao utakmicu između Hrvatske i selekcije druge španske lige.