Napad na Srbe
Printscreen Twitter / ym-vesti
Napad na Srbe

Printscreen Twitter / ym-vesti

Napad na Srbe, Foto: Printscreen Twitter / ym-vesti

Šibensko-kninska Policijska uprava je danas održala konferenciju za novinare u vezi sa napadom na Srbe pre sedam dana u jednom kafiću u Uzdolju.

Kako prenose hrvatski mediji policija je utvrdila da su napadači pripadnici jedne navijačake grupe iz Splita. Takođe se nadovodi da je utvrđeno da je grupa zbog mržnje napala Srbe koji su gledali utakmicu šampiona Srbije. 

"Dajte Dinamo da pokažemo ko je najbolji na Balkanu!"

AUTOR: Tanjug/S.I. DATUM I VREME: 28.08.2019. 16:42 Dva velika tima bivše Jugoslavije se mogu sastati u grupnoj fazi Lige šampiona. Zvezdan Terzić, Foto: TANJUG/ ANDRIJA VUKELIC/ bk Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić izrazio je želju da tim Vladana Milojevića na žrebu za Ligu šampiona dobije Dinamo iz Zagreba i da na terenu pokaže da je najbolji u regionu.

- Istraživanje se nastavlja, mi smo reagovali brzo i efikasno. Pronašli smo počinitelje, identifikovali ih i priveli nadležnim pravosudnim telima - rekao je u sredu Ivica Kostanić, načelnik Policijske uprave.

- Osumnjičeni se terete za nasilničko ponašanje vezano za zločin iz mržnje. Okupili su se u Splitu i dogovoreno otišli u Uzdolje. Parkirali su vozila na ulicu, jedan je pešice uz kafić sa ciljem izviđanja, a potom se vratio do ostalih. Potom su se sa najmanje četiri vozila dovezli ispred kafića i naoružanim metalnim i drvenim predmetima sa fantomkama na glavi vređali i tukli vlasnicu i goste kafića" - rekao je Kostanić.

Dodao je i kako slučaj nije povezan s napadom u Đevrskama. Kostanić je naglasio da policija traži još desetero osumnjičenih.

PROČITAJTE JOŠ:

Podsetimo, osam ljudi iz okoline Splita koji se povezuju sa napadom na Srbe pre sedam dana u kafiću u Uzdolju, privedeno je juče u šibensku policiju. U sredu su ispitani, a neki su u međuvremenu odvedeni na sud.

Predloženo je određivanje istražnog zatvora za privedene.

BONUS VIDEO:

Crvena zvezda je u Ligi šampiona! Delirijum na Marakani!