Ivica Olić i Zlatko Dalić
AP Photo/Frank Augstein
Ivica Olić i Zlatko Dalić

AP Photo/Frank Augstein

Ivica Olić i Zlatko Dalić, Foto: AP Photo/Frank Augstein

Svetski vicešampioni će put ka Kataru započeti 24. marta utakmicom protiv Slovenije u Ljubljani, tri dana kasnije će dočekati Kipar u Rijeci, dok će prvi kvalifikacioni ciklus završiti gostovanjem Malti 30. marta.

Za ova tri meča Dalić je pozvao 24 igrača, a još je petorici uputio pretpoziv.

- Na spisku nema iznenađenja, ovo je ekipa koju smo gradili kroz kvalifikacije za EURO i prošlogodišnju Ligu nacija. Iako nas čeka zahtevna grupa, imam puno vere u ovu ekipu i s velikim optimizmom krećemo u novi ciklus jer sam duboko uveren da imamo kvalitet da izborimo Svetsko prvenstvo što je, naravno, naš osnovni cilj - rekao je Dalić.

- Želimo dobar start i zbog samih kvalifikacija, ali i kao uvod u EURO, a za to ćemo uz kvalitet morati pokazati maksimalan pristup, koncentraciju i zajedništvo - dodao je on.

Osim Slovenije, Kipra i Malte, protivnici Hrvatskoj u Grupi H biće još Slovačka i Rusija, a samo će pobednik grupe izboriti direktan plasman na SP.

Spisak:

Golmani: Lovre Kalinić, Dominik Livaković, Simon Sluga;

Odbrana: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Šime Vrsaljko, Borna Barišić, Duje Ćaleta-Car, Dario Melnjak, Filip Uremović, Josip Juranović;

Vezni red: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Milan Badelj, Mario Pašalić, Nikola Vlašić;

Napad: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Ante Rebić, Josip Brekalo, Bruno Petković, Mislav Oršić, Ante Budimir.

PROČITAJTE JOŠ: