Robert Prosinečki
AP Petros Giannakouris
Robert Prosinečki

AP Petros Giannakouris

Robert Prosinečki, Foto: AP Petros Giannakouris

Iako su postojale određene naznake da će Hrvat dobiti otkaz posle niza loših rezultata takav epilog se nije dogodio, a Prosinečki je mesto na klupi zadržao uz veoma visoku cenu.

Pročitajte još:

Na sastanku Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na kojem se raspravljalo o sudbini Roberta Prosinečkog utvrđeno je kako je "utakmica u Grčkoj pokazala mnogo slabosti i problema u timu, pogotovo nedostatak kontinuiteta igranja na visokom nivou", posle čega je doneta odluka da Prosinečki nastavi sa radom uz nadzor i mentorstvo.

"Robert Prosinečki treba da pripremi plan za poslednje dve utakmice u kvalifikacijama za Euro 2020, kao i utakmicu baraža u martu. Za realizaciju i izvršenje plana zadužen je Odbor za posredovanje i savetovanje Izvršnog odbora saveza i savetnik Zvjezdan Misimović. Plan selektora Prosinečkog će biti dostavljen Izvršnom odboru zajedno sa dokumentom o stručnoj proceni kvalitetne realizacije istog, sa jasnim i konkretnim zadatkom kako ostvariti željeni cilj, plasman na EURO 2020". 

Sumnjiv penal za Crvenu zvezdu, da li je bilo elemenata za najstrožiju kaznu? (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/ M.D. DATUM I VREME: 18.10.2019. 21:19 Situacija za analiziranje! Milan Rodić, Foto: printscreen Fudbaleri Crvene zvezde u okviru 12. kolo Superlige Srbije igraju protiv FK Rad na stadionu "Rajko Mitić"! Domaćin je poveo u šestom minutu golom Milana Pavkova, posle odlične saradnje sa Tomaneom!

Prosinečki je tako zadržao funkciju, ali i dobio javne kritike i srpskog mentora, a ova vest u bosanskoj i hrvatskoj javnosti je okarakterisana kao poniženje.

Dva kola pre kraja kvalifikacija BiH ima pet bodova manje od Finske i samo teorija drži izabranike Roberta Prosinečkog u igri za mesto koje vodi na Evropsko prvenstvo naredne godine.

Da bi prošli dalje, fudbaleri Bosne i Hercegovine mortaj da savladaju Italiju i Lihtenštajn, a da Finska ne pobedi Lihtenštajn i izgubi od Grčke. Druga opcija je da BiH kroz Ligu nacija pokuša da obezbedi mesto na kontinentalnoj smotri.

Bonus video: Spektakularan početak bokserske lige: Loznica bacila na kolena Naisus!