Robert Levandovski
AP/CarmenJaspersen
Robert Levandovski

AP/CarmenJaspersen

Robert Levandovski, Foto: AP/CarmenJaspersen

Sad je i zvanično - čelnici Bajerna neće dozvoliti dvojici svojih igrača, Robertu Levandovskom i Davidu Alabi, da sa svojim reprezentacijima gostuju u Velikoj Britaniji. Alabina Austrija igra protiv Škotske, dok Poljaci idu na megdan Englezima. I jednima i drugima to su direktni rivali za prvo mesto i odlazak na Mondijal u Kataru. 

Nemačka ima veoma stroge protokole za ljude koji dolaze iz zona gde je koronavirus mutirao, što znači da bi Bajernov dvojac morao u karantin po povratku u Minhen. Kako Bajernu posle reprezentativne pauze sledi derbi prolećnog dela prvenstva protiv Lajpciga, bilo je za očekivati da trener kluba iz Minhena Hansi Flik stavi veto na odlazak najboljeg strelca i sjajnog univerzalca.

- Ako se ništa ne promeni u zakonima i ako povratnici iz Britanije i dalje budu morali u 14-dnevni karantin, nećemo pustiti Levandovskog i Alabu - izjavio je sportski direktor Bajerna Hasan Salihamidžić.

Robert Levandovski je pre dva dana zahtevao od uprave kluba da mu dozvoli put u Englesku, ali očito da nije naišao na razumevanje. Poljska je jedina selekcija koja bi mogla da ugrozi Engleze u I grupi, tu su još i Mađari, Albanija, Andora i San Marino.

PROČITAJTE JOŠ: