Kosovo-Engleska
EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ
Ilija Ivić, Foto: printscreen/Facebook-telegrafi

Sedamnaestogodišnji štoper je svojim talentom privukao pažnju stručnog štaba prvog tima i pri samoj vesti o pozivu u reprezentaciju krenuli su burni komentari.

"Mislim da će, posle objavljivanja ove vesti, on trpeti neverovatan pritisak od naših neprijateljskih severnih komšija, ali želim svaku sreću njemu i njegovoj porodici koja je odlučila da živi na Kosovu i to u miru", glasila je ta "pozdravna poruka".

Odmah ispod mogao je da se nađe još jedan sličan koji se odnosi na podelu granica.

"Gračanica je Kosovo. Ljudi tamo dele svakodnevni život sa nama, u miru. Srbi na Kosovu i van njega su testirali našu toleranciju priličan broj puta, a to je pokazalo našu pravu civilizovanost. Dakle, Ilija je više nego dobrodošao u našu reprezentaciju, ako je dovoljno dobar".

U svakom žitu ima kukolja, tako se javlja i druga strana koja ne želi da vidi Srbina u svojim redovima:

"Ne želim da ga vidim u našoj reprezentaciji. Ceo svet će sada misliti da smo mi i dalje Srbija (smeh). Imamo mi sopstvena imena i prezimena igrača, i veoma, veoma sam siguran da nam ne treba ovaj momak. On čak i ne priča albanski", glasila je ta poruka.

I njih je bilo pregršt, kao ovaj primer:

"Koliko god želeo da vidim sebe kao osobu otvorenog uma, ne želim da Srbin igra za moju reprezentaciju", jedan je od takvih stavova.