Zinedin Zidan
EPA Jesus Diges
Zinedin Zidan

EPA Jesus Diges

Zinedin Zidan, Foto: EPA Jesus Diges

Italijanski mediji tvrde da će Sergej Milinković Savić konačno napustiti Lacio. Naredno leto je navodno kraj njegove avantaure u Rimu, mada se o tome piše pred svaki prelazni rok. Priča je da Zidan želi Sergeja, pošto će teško do Pogbe, da uz našeg internacionalca stiže i De Bek iz Ajaksa, a da će klub sigurno napustiti Luka Modrić, od starijih igrača u vezi ostaje jedino Toni Kros.

Cena će biti manja nego što se pričalo, naime, realno je da "Los Blankosi" plate 50 miliona evra za Milinković-Savića i da na pozajmicu pošalju Džejmsa Rodrigeza. Kolumbijac očajnički želi da ode, produžio bi ugovor sa Realom na još godinu, "kraljevski klub" bi plaćao deo njegovih primanja.

Sergej Milinković Savić

AP Andrew Medichini

Sergej Milinković Savić, Foto: AP Andrew Medichini

Da li bi ovo mogla da bude realna opcija?

Ako se Lacio konačno plasira u Ligu šampiona, svakako. Oni su jedan od retkih klubova u Italiji koji posluje pozitivno, plate drže po kontrolom, uostalom SMS i Imobile su najplaćeniji sa po tri miliona godišnje, Srbin ima i bonuse od pola miliona.

Ulazak u evropsku elitu bi značio da ekipa mora da se pojača, pre svega kako bi zadržali Simonea Inzagija na klupi, pa će svakako biti veoma aktivni tokom leta.