Pep Gvardiola
EPA-EFE/PETER POWELL
Pep Gvardiola

EPA-EFE/PETER POWELL

Pep Gvardiola, Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Pred nama je vikend u kome će biti igrani mečevi četvtog kola FA Kupa, a Pep Gvardiola kaže da ne bi bilo loše da se razmisli o ikidanju ponovljenih mečeva.

Mančester siti priprema sa za meč četvrtog kola FA Kupa protiv Fulama, a Pep Gvardiola je, kao i mnogi drugi treneri, još jednu konferenciju za medije iskoristio da govori o tome kako gust raspored utiče na igrače.

Fudbalski savez je prošle sezone ukinuo ponavljenje mečeva počev od petog kola FA Kupa, a Pep Gvardiola je još jednom naglasio da on ne može i ne želi da utiče na odluke saveza, ali da svakako može da iznese svoj stav.

"Ono što je veoma lepo u vašoj zemlji je način na koji održavate razne tradicije. Ne mislim samo na tradiciju u sportu već uopšte, u kulturi i društvu. Divim se tome. Ali, tradicija može da se održi i uz neke male promene koje bi takmičenje učinile lepšim", rekao je Gvardiola.

Pep Gvardiola

EPA-EFE/PETER POWELL

Pep Gvardiola, Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

"Liga kup i FA Kup će se svakako igrati. Ali, možda bismo mogli da ukinemo ponavljenje mečeva, ili da u takmičenju učestvuje manje timova. Pokušavam da dam iskren odgovor na pitanje koje ste mi postavili. Ne mislim o tome šta bi savez trebalo da uradi, to nije moj posao. Moj posao je da što bolje pripremim svoj tim svakog dana", dodao je menadžer Građana.

"Mi igramo kada je odlučeno da treba da igramo", dodao je Gvardiola.

Mančester siti i Fulam sastaju se u nedelju od 16 časova, prenos je na Sport Klubu 1.