Pep Gvardiola
Richard Sellers/PA via AP)
Pep Gvardiola

Martin Rickett/PA via AP

Pep Gvardiola, Foto: Martin Rickett/PA via AP

Fudbaleri Mančester sitija dočekuju Dinamo Zagreba u utorak utakmici drugog kola Lige šampiona na stadionu "Etihad".

Tom prilikom obratio se i trener "građana" na konferenciji za medije.

PROČITAJTE JOŠ:

Na konferenciji za medije uoči utakmice otkrio je svoja zapažanja o timu Nenada Bjelice koja je pregazila Atalantu u prvom kolu.

"Igrao sam u Zagrebu protiv Hrvatske i tamo su navijači fantastični. Ako su zabili četiri gola Atalanti, znači da imaju kvalitetu. Znam samo jednog Dinamova igrača. Hm, kako se ono zove..." - nije mogao da se seti njegovog imena ali je znao sve ostalo o njemu: "On dolazi iz Barsine škole i naravno da je dobar igrač. Imao je hrabrosti otići u Hrvatsku i ispalo je savršeno. Ima dobru radnu etiku i na U-21 Euru bio je jedan od najboljih igrača." A to je fudbaler Dani Olmo.

Gvardiola je pričao o uspesima hrvatskih fudbalera ali i cele sportske regije na Balkanu:

''Ne samo u Hrvatskoj, u celoj bivšoj Jugoslaviji svi su sportovi na visokom nivou. Košarka, rukomet… Veliki takmičari, žestoki, bore se kao braća. Pa tenis… U svim sportovima imaju velike talente. Rakitić, Modrić, Mandžukić… Igranje u finalu Svetskog prvenstva veliki je uspeh, on govori o tome koliko su dobri."

Upitan je o pritisku osvajanja Lige šampiona, a Gvardiola je rekao:

''Neću se ubiti ako ne osvojimo. Ovo sam pitanje dobio i na prvoj konferenciji za medije u ovom klubu. Potrudićemo se osvojiti Ligu šampiona. Ako ne uspemo, moj život neće biti lošiji niti ću se ja menjati'', bio je jasan Gvardiola.

BONUS VIDEO

Doček odbojkaša Srbije na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu