Pep Gvardiola
EPA/PaulChilds
Pep Gvardiola

EPA/PaulChilds

Pep Gvardiola, Foto: EPA/PaulChilds

Nema mira u svetskom fudbalu. Menadžer Mančester Sitija Pep Gvardiola žestoko je napao FIFA i UEFA, a mnogi smatraju da je u pravu.

– UEFA i FIFA ubijaju igrače. Ovo je previše. Mi nismo imali ni pola nedelje slobodno od kad je počela sezona. Igrači su ljudi, a ne mašine – bez uvijanja je rekao Gvardiola aludirajući na to što je veliki broj povređenih igrača u mnogim timovima u Evropi.

– Menjam šest ili sedam momaka za svaki meč. Razlog: pa niko nije dovoljno spreman. Mi imamo sjajan sastav pa možemo to da priuštimo. Ali, ovo je najkraća sezona ikada. Nema navijača, počeli smo ranije i završavamo ranije. Ako ne rotiraš igrače nemaš šansu da uradiš i osvojiš nešto. Nema mnogo timova koji su u poziciji u kojoj smo mi – jasan je Katalonac.

Nekadašnji trener Barselone i Bajerna je posebno ogorčen zbog činjenice da su igrači istrošeni posle takmičenja reprezentacija.

– Neki su igrali tri utakmice po 90 minuta i još su i putovali. Naravno, da svi oni žele da igraju. Pa to je pravi mentalitet. Ali, ne može igrač da non-stop mentalno ili psihički da bude spreman. To je nemoguće – objasnio je Gvardiola.

Komentari (1)

Djoka

05.04.2021 23:23

Za plate koje primaju treba da odigraju po 90 do 100 utak.ica u sezoni. To štp su im treneri nesposobni da ih adekvatno pripreme je tema za vlasnike klubova.