Partizanova  prošlost:  Ivan Tomić
Nenad Mihajlović
Partizanova  prošlost:  Ivan Tomić

Nenad Mihajlović

Partizanova prošlost: Ivan Tomić, Foto: Nenad Mihajlović

Bivši igrač, a sada funkcioner, otkrio je da će danas ili sutra biti poznato ko je novi trener, nakon još jednog kiksa i poraza u 2. kolu Superlige od Napretka (2:1).

- Mi smo izašli u susret njegovoj želji, prihvatili smo njegov apel da ne bude trener Partizana, a i apel naših navijača, kojima bih se ovom prilikom izvinio za rezultate koji nisu dostojni kluba, ali i ponizno zahvalio što se nisu obrušili na igrače - rekao je Iliev.
Izuzetno emotivno obraćanje Iliev je zaokružio izjavom da je tužan zbog svega što se događa voljenom klubu.

- Izuzetno sam tužan. Ivan Tomić je divan čovek i strateg i neko ko je izuzetno predan svom poslu, ko je imao divnu viziju Partizana, ko je bio igrač i sportski direktor i do sada trener. Dao je svu svoju energiju za svoj Partizan. U zajedničkoj analizi je teško naći odgovore šta nije valjalo. Niko u klubu nije razmišljao na ovaj način jer smo stvorili tim koji je trebalo da donese dobre rezultate. Nažalost, brzo smo udarili u zid. Sad je trenutak da se promešaju karte i krene u drugom pravcu. Doza šoka je svima potrebna - naveo je Iliev.

Prvi pik uprave navodno je Marko Nikolić, a kao kandidati figuriraju Vuk Rašović i Radovan Ćurčić. Nikolić je vodio klub u periodu od kraja 2013. do proleća 2015. godine, a sa crno-belima se nije baš u ljubavi rastao. Ipak, sve je navodno regulisano. Kao potencijalni kandidat pojavljivao se i Vladimir Vermezović, iako je to mnogima bilo čudno jer je ranije govorio da se ne bi vraćao. Sada je još jednom to potvrdio i rekao da ga nisu ni zvali, niti bi ga zvali, a ne bi ni prihvatio. Na to što su navijači navodno uz njega samo se nasmejao.

Klub iz Humske ima malo vremena, a ostaje da se vidi da li će želje navijača biti presudne kao u slučaju odlaska Tomića, ili će Partizan ipak morati da prihvati pojedina odbijanja i trenera postavi što je pre moguće.

Treneri Partizana u poslednjih 10 godina

2006/2007. Miodrag Ješić
2007. Miroslav Đukić
2007-2009. Slaviša Jokanović
2009-2010. Goran Stevanović
2010-2012. Aleksandar Stanojević
2012. Avram Grant
2012. Vladimir Vermezović
2013. Vuk Rašović
2013-2015. Marko Nikolić
2015. Zoran Milinković
2015. Ljubinko Drulović
2015-2016. Ivan Tomić

Udarili smo u zid: Ivica Iliev

Nenad Mihajlović

Udarili smo u zid: Ivica Iliev, Foto: Nenad Mihajlović

 

Navijači: Odlazite svi!

Navijači Partizana sa Kosmeta imali su šta da kažu povodom novonastale situacije u klubu. - Posle opravdane ostavke Ivana Tomića, pozivamo i čelnike uprave kluba Milorada Vučelića i Miloša Vazuru da podnesu neopozive ostavke. Ostavka je opravdana, ali je došla sa zakašnjenjem. On kao trener delom snosi krivicu zbog loših rezultata, ali je važnije to što klub propada i van terena - navodi se, između ostalog, u saopštenju. Oglasili su se i ostali navijači Partizana. - Jedini koji mogu pomoći Partizanu smo mi koji ga volimo. Najmanje što možemo da uradimo je da konačno krenemo da dolazimo na stadion. Vidimo se u nedelju!

 

Igračka vrteška

Dolasci za vreme Ivana Tomića: Nemanja Glavčić, Filip Jović, Veljko Birmančević, Leonardo, Marko Janković, Saša Marjanović, Miroslav Radović, Milan Radin, Petar Đuričković, Bojan Ostojić, Nemanja Stevanović, Nemanja Miletić. Nikola Đurđić, Everton, Sedrik Gogua, Aleksandar Subić.

Odlasci: Saša Lukić, Jovan Čađenović, Jovan Trnić, Filip Jović, Živko Živković, Ismael Fofana, Veljko Birmančević, Andrija Živković, Nemanja Petrović, Aleksandar Subić, Ivan Bandalovski, Marko Jovanović, Marko Janković, Miloš Ostojić, Nemanja Glavčić, Ivan Šaponjić, Abubakar Oumaru, Nikola Ninković, Petar Grbić.

Komentari (1)

sulc

02.08.2016 13:09

Uprava napolje. Ovo svi cuju u Srbiji osim bagre u upravi Partizana. Mars bre iz kluba.