Nemanja Gudelj
A. Dimitrijević
Nemanja Gudelj

Profimedia

Nemanja Gudelj, Foto: Profimedia

* Nemanja Gudelj je rođen 1991. godine

* U Holandiji je igrao za Bredu, AZ i Ajaks

* Bio je kapiten AZ-a i Ajaksa

 

U prvom velikom intervjuu za srpske medije Gudelj je otkrio koliko su bili teški pregovori španskog kluba sa njegovim prethodnim klubom Gvangžuom, ali i o ambicijama u nastavku karijere.

Kako je izgledao tvoj dolazak u Sevilju? Kako su tekli pregovori?

- Moj dolazak u Sevilju prošao je zaista fenomenalno. Dočekali su me i prihvatili odlično. U ponedeljak sam sleteo u Španiju, već u utorak obavio sve preglede i završio sve oko potpisivanja i prezentacija. Uveče sam imao trening i prvi utisak mi je da sam vrlo zadovoljan. Pregovori su trajali oko dve nedelje. Na početku nije bilo lako, ali na kraju Sevilja je uspela da dođe do dogovora sa kineskim klubom, kao što sam i ja uspeo da dođem. Isplatilo se i sve je ispalo kako treba.


Da li ti je drago što si izbor Monćija, koga veliki deo fudbalskog sveta smatra za jednog od najboljih operativaca svih vremena i čoveka koji ima sjajno oko za talentovane igrače?

- Naravno da mi je drago. Svi znamo šta je on sve uspeo da napravi tokom karijere i koliko odličnih transfera ima iza sebe. Ima već šest, sedam godina otkad je Sevilja počela da se interesuje za mene i kontaktirali su sa mojim menadžerima. Zbog toga sam još srećniji što sam stigao u klub koji me je duže vreme tražio.

Velika je sreća igrati za reprezentaciju

Dugo te nema u reprezentaciji. Da li možemo da očekujemo da će te Ljubiša Tumbaković pozvati u nacionalni tim? - Da li možete da me očekujete u reprezentaciji, to je više pitanje za selektora. I u ovom klubu sam da dam svoj maksimum, da se dokažem, da odigram dobro i uradim sve što je do mene. Ako dobijem poziv da igram za reprezentaciju, to će za mene, kao što je to bio slučaj kada god sam dobio poziv, biti velika čast i rado ću se odazvati. Veliki je osećaj sreće igrati za svoju zemlju.

Kakve su ti ambicije sa Seviljom? Da li možete u Ligu šampiona?

- To nam je želja, kao i da osvojimo španski kup. Prošle godine borili su se sa Valensijom do poslednjeg kola i, nažalost, nisu uspeli, tako da ove godine igramo Ligu Evrope. Kao što znamo, Sevilja je ovo takmičenje već osvajala i za to ćemo se boriti i ove godine.

Da li ti je ovo najveći izazov u karijeri? Igraćeš u najjačoj ligi na svetu protiv nekih od najboljih igrača.

- Definitivno. Igraću u klubu koji je mnogo jak i poznat, u jednoj od najjačih liga na svetu. Zbog toga sam mnogo srećan i jedva čekam da počne sezona.

Kako bi ocenio prethodnu sezonu u Sportingu?

- Smatram da je bila veoma dobra. Odigrao sam 45 utakmica i kao klub postigli smo najveći uspeh u poslednjih 17 godina osvojivši dva kupa. Zadovoljan sam u svakom smislu.

PROČITAJTE JOŠ:

Ne kajem se zbog Kine


Da li se kaješ zbog odlaska u Kinu, bez obzira na sigurno lep finansijski aspekt?

- Ne kajem se nimalo zbog odlaska u Kinu, inače se ne kajem ni zbog jedne odluke koju sam u karijeri doneo jer pre svake odluke o svemu dobro razmislim. U Kini sam imao odličan period, odigrao sam godinu dana u Tijanđinu, zatim imao transfer u Gvangžu, gde smo igrali Ligu šampiona Azije i gde sam upoznao trenera Fabija Kanavara, sa kojim imam odličan odnos. I moja pozajmica u Sportignu ispala je dobro, pobedili smo dva kupa i odigrao sam više od 40 utakmica. Kad se sve sabere, sve je ispalo kako treba i u moju korist.

Možda Tadić postane trener Ajaksa

Odlično si upoznat sa dešavanjima u holandskom fudbalu. Kako ocenjuješ činjenicu da je Dušan Tadić odlučio da praktično do kraja karijere ostane u Ajaksu?

- Srećan sam zbog njega jer je Ajaks odličan klub, Amsterdam je odličan grad i stvarno su iza sebe imali odličnu sezonu. Želim mu sve najbolje u budućnosti i karijeri i, ko zna, možda jednog dana bude trener Ajaksa.

BONUS VIDEO:

Filip Krajinović bez dlake na jeziku o devojkama i ženidbi!