Grafičar - Crvena zvezda
Alo!/Marko Marković
Grafičar - Crvena zvezda

Alo!/Marko Marković

Grafičar - Crvena zvezda, Foto: Alo!/Marko Marković

"Svakog dana dobijamo pitanja: 'Da li ćete ući u Superligu', 'Da li je moguće da klub koji usko sarađuje sa Crvenom zvezdom igra isti rang takmičenja', 'Da li je to po propisima Fifa i Uefa moguće'. Jasno je da bi ulaskom Grafičara u Superligu saradnja sa Crvenom zvezdom morala biti u potpunosti prekinuta zbog regularnosti takmičenja", naveo je Govedarica.

"Dragan Džajić nas je posavetovao na početku vođenja kluba da idemo korak po korak, pravimo zdrave temelje i da stvorimo klub koji će da traje. Zbog toga obaveštavam sportsku javnost da je moj stav, koji ću izneti na Upravni odbor kluba u ponedeljak, da klub odustane od plasmana u Super ligu Srbije ove sezone, iako je dokazao da je u svakom smislu najbolji u Prvoj ligi", rekao je Govedarica.

Kao još jedan razlog od odustajanja od elitnog takmičenja, Govedarica je naveo i nedostatak adekvatne infrastrukture. "Ali, i ona će biti završena najkasnije za dve godine", rekao je on.

" RFK Grafičar je osnovan 1922. godine i predstavlja klub sa velikom tradicijom koji se nalazi na jednoj od najlepših lokacija u Beogradu i ubeđen sam da će za godinu ili dve biti član Superlige, ali ne kao filijala Crvene zvezde već kao potpuno samostalan klub", istakao je Govedarica.

 

On je podsetio da je Grafičar 2015. kada ga je preuzela aktuelna uprava, bio pred gašenjem, da je račun bio u blokadi, da je klub bio u četvrtom rangu takmičenja, a da su prostorije i svlačionice u ruiniranom stanju.

Kako je naveo, oformljene su sve mlađe selekcije i zaposleni su treneri sa "A" ili "PRO" licencama, uložena su znatna novčana sredstva u renoviranje postojećih svlačionica, prostorija kluba, u kupovinu sportske opreme i rekvizita.

"Potpisan je Ugovor o saradnji sa Crvenom zvezdom. Prvi tim i sve mlađe selekcije su, iz godine u godinu, napredovali iz ranga u rang. S ponosom možemo da kažemo da su nam trenutno sve mlađe kategorije u najvišim rangovima. Od kluba pred gašenjem, došli smo do toga da smo na pragu Superlige", rekao je Govedarica.

"Krenuli su i radovi na Senjaku. Cilj je da postavimo teren sa veštačkom travom i krenemo sa izgradnjom tribine koje će biti po svim propisima", dodao je on.

PROČITAJTE JOŠ: