Emil Forsberg (Lajpcig)
EPA/Alexander Hassenstein
Emil Forsberg (Lajpcig)

EPA/Alexander Hassenstein

Emil Forsberg (Lajpcig), Foto: EPA/Alexander Hassenstein

Bajern je zahvaljujući Tomasu Mileru, koji je postigao dva gola, i Kingsliju Komanu, koji je upisao tri asistencije, stigao do remija u derbiju protiv Lajpciga (3:3).

Gosti će žaliti zbog propuštenih prilika, pogotovo pri rezultatu 3:2, kada su u dva navrata Forsberg i Nkunku izlazi jedan na jedan sa golmanom Nojerom, ali nisu uspeli da ga savladaju.

U 19. minutu gosti su stigli do prednosti. Emil Forsberg je odlično prošao po desnoj strani, video je u šesnaestercu Nkunkua, koji je izašao jedan na jedan sa nojerom i majstorski je bocnuo loptu i poslao je iza leđa Nojera.

Ređale su se šanse, a u 30. minutu rezervista Jamal Musial, koji je ušao u igru samo nekolikom minuta pre toga zbog povrede Havija Martineza, je uspeo da se upiše u strelce.

Četiri minuta kasnije Koman je ponovo u ulozi asistenta, a strelac je bio Tomas Miler - 2:1.

Gosti su stigli do izjednačenja samo tri minuta posle gola Milera. Haidara je odlično uposlio Klajverta, koji je odlično odreagovao i postigao gol.

Lajpcig je žestoko krenuo i u drugom poluvremenu. Posle samo tri minuta igre uspeli su da postignu gol. Anhelilnjo je odlično prošao po desnoj strani centriraso, a u šesnaestercu se najbolje snašao Forsberg koji je po drugi put doneo prednost Lajpcigu u ovom meču - 3:2.

Izjednačio je Miler u 75. minutu.

Fudbaleri Ajntrahta i Borusije Dortmund odigrali su nerešeno 1:1. Daiči Kamada je već u devetom minutu doneo prednost Ajntrahtu, a izjednačenje i bod Dortmundu doneo je Đovani Rejna u 56. minutu. Filip Kostić je odigrao ceo meč za Ajntraht.

Frajburg i Borusija Menhengladbah odigrali su 2:2. Menhengladbah je poveo u 23. minutu pogotkom Embola, ali je domaći tim preokrenuo golovima Linharta u 32. i Grifoa sa penala u 49. minutu. Alasan Plea je u samo minut posle vođstva Frajburga izjednačio za konačnih 2:2.

Bez pobednika je završen i meč Kelna i Volfsburga - 2:2.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ: