Gobeljić i Šaćiri
EPA/NIGEL RODDIS
Liverpul - Crvena zvezda, Šaćiri, Gobeljić

AP/

Šaćiri i Gobeljić u duelu, Foto: AP

U jednom trenutku tokom prvog poluvremena Šaćiri je prstom zapretio Gobeljiću, a Zvezdin fudbaler otkriva o čemu se zapravo radilo:

Pročitajte još:

 

- Gledao sam da igram fudbal i što manje komuniciram sa njim. Kvalitetan je igrač, veoma brz, ima nisko težište i nije ga lako čuvati... U svaki duel ulazim muški, na loptu, a tako je bilo i sa Šaćirijem. Posle jednog takvog starta me je opsovao i to na srpskom, čak i zapretio prstom. Uzvratio sam mu istom merom, jer nikome ne ostajem dužan. Posle toga nije smeo da dođe na moju stranu, stalno je bežao u sredinu. Nisam izgubio nijedan duel protiv njega - rekao je za Kurir Marko Gobeljić i dodao:

- Čisto sumnjam da će on doći u Beograd za dve nedelje! Sve je na njihovom treneru Jirgenu Klopu. On odlučuje o Šaćiriju. Lično, voleo bih da Šaćiri dođe, da doživi i oseti malo atmosferu na Marakani!

Marko Gobeljić smatra da Crvene zvezde, uprkos visokom porazu nije razočarala protiv Liverpula.

- Nismo zaslužili tako visok poraz. Igrali smo dobro, znatno bolje nego protiv PSŽ. Posebno u prvih 20 minuta. Da je kojim slučajem Srđan Babić zakucao loptu u gol kod 0:0, ko zna u kojem smeru bi otišla utakmica i ko zna kako bi Liverpul igrao. Ovako, izvukli smo pouke i siguran sam da ćemo imati odgovor za njih u Beogradu, za dve nedelje.

Gobeljić i Šaćiri

EPA/NIGEL RODDIS

Gobeljić i Šaćiri, Foto: EPA/NIGEL RODDIS

Zvezdin univerzalac prokomentarisao je i suđenje nemačkog arbitra Danijela Ziberta.

- Katastrofa! Ne znam šta mu je trebalo da svira ona dva penala... Liverpulu takva pomoć nije bila potrebna. Očigledno je da mi plaćamo danak što nas nije bilo u Evropi 27 godina. Nažalost, oni ne znaju da je Crvena zvezda bila prvak Evrope i sada svi na nama treniraju strogoću i grade autoritet.

Igrati protiv Salaha, Manea, Firmina i ostalih vedeta Liverpula, igrača koji su prošle sezone igrali finale Lige šampiona nije mala stvar.

 

 - To su sve igrači svetske klase. Kažnjavaju i najmanju grešku. Na Enfildu smo videli da se svaki pogrešan pas skupo plaća i da oni bukvalno ni iz čega stvaraju šansu za gol. Nije to kao kod nas, gde izgubiš loptu i znaš da možeš da tu grešku lako ispraviš. Ovde koncentracija mora da bude svih 90 minuta, jednostavno, protivnika ne smeš da ostaviš ni delić sekunde, jer onda stiže kazna - istakao je Marko Gobeljić.