"Delije"
Alo!/Marko Metlaš
Fudbaleri Crvene zvezde

Alo!/Vladimir Marković

Fudbaleri Crvene zvezde, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Uprkos ubedljivim porazima od Totenhema (5:0, 4:0) u prethodna dva kola B grupe u Ligi šampiona, Crvena zvezda i dalje ima solidne izglede da prezimi u Evropi.

PROČITAJTE JOŠ:

Pred odlučujuće mečeve sa Bajernom na „Marakani“ (26. novembar), koji je pobedom nad Olimpijakosom (2:0) u sredu overio plasman u nokaut fazu, odnosno gostovanje u Atini 11. decembra, nekadašnji Zvezdini napadači - Dragiša Binić i Mihajlo Pjanović veruju da njihovi naslednici mogu do velikog podviga.

- Još pre utakmice sa Totenhemom, rekao sam da će Zvezdi na „Marakani“ biti lakše protiv Bajerna. Nemci dolaze rasterećeni, prošli su u narednu rundu takmičenja, siguran sam da će crveno-belima biti laške - tvrdi Dragiša Binić u razgovoru za naš list.

Dragiša Binić

Alo!/Marko Metlaš

Dragiša Binić, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Pjanović je, pak, nešto oprezniji u najavi utakmice sa nemačkim gigantom.

- Činjenica je da su crveno-beli i protiv Totenhema imali svoje šanse, utakmica je mogla da ode u sasvim drugom smeru da su te prilike iskorišćene. Da li će biti lakše protiv Bajerna? Zavisi, protiv takvih ekipa je potrebno mnogo sreće da bi se napravio povoljan rezultat - dodao je čuveni golgeter.

Pavkov je morao bolje

Crveno-beli imaju za čim da žale u duelu sa londonskim „pevcima“. Milan Pavkov je propustio dve fenomenalne šanse, a Radživ van la Para jednu.

- Jednostavno, Pavkova nije htelo u sredu. Šutira, lopta se odbije ponovo do njega, imao je golmana koji je već pao. Trebalo je bolje da šutira u onoj situaciji kada je izbio sam ispred protivničkog čuvara mreže, malo više u stranu ili po visini, morao je postigne pogodak - naglašava Binić.

Kao što su i sami fudbaleri Zvezde priznali, Totenhem i Bajern su druga dimenzija fudbala u odnosu na naše uslove. A kako trenutno stvari stoje u B grupi, izvesno je da će se Nemci i Englezi plasirati u nokaut fazu, dok će se bratski klubovi iz Beograda i Pireja boriti za to treće mesto koje garantuje proleće u Ligi Evrope.

- To je i posle žreba za grupnu fazu Lige šampiona bio cilj Crvene zvezde. Jasno je da su Bajern i Totenhem nekoliko stepenika iznad Olimpijakosa i Zvezde. Još jednom je to potvrđeno u sredu, kada su crveno-beli doživeli ubedljiv poraz. Videla se razlika u kvalitetu. Crveno-beli su u prvom poluvremenu igubili utakmicu, imali su svoje šanse da postigne gol, što je Totenhem kaznio u nastavku - kaže Mihajlo Pjanović za „Alo!“.

Mihajlo Pjanović

Alo!/Marko Metlaš

Mihajlo Pjanović, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Totenhem je Crvenoj zvezdi u dva uzastopna meča u elitnom takmičenju dao devet golova.

- Crvena zvezda nije imala sreće u sredu. Imala je dve šanse iz kojih je morala da postigne dve gola, a onda bi sve bilo drugačije. U prvom poluvremenu je mogla da vodi sa 2:1, imala je zrelije prilike. Lopta jednostavno nije htela u gol. Čim su se crveno-beli malo otvorili, Totenhem je to znao da iskoristi. Mnogo su brzi, ekipa su koja igra u prostor, svaku i najmanju grešku surovo kažnjavaju. Zvezda je igrala dobro u početku, lepo se zatvorila, igrala na kontra-napade, ali nije iskoristila šanse i to je to. Ljudi, pa njima samo rezervni golman vredi 60 miliona evra, dovoljno je samo to reći. Velika je razlika u tržišnoj vrednosti dva kluba, u današnje vreme to je presudno - zaključio je Dragiša Binić.

BONUS VIDEO:

Filip Stevanović: Za ovo sam radio od prvog treninga, želim još mnogo utakmica u dresu Partizana