Nejmar (PSŽ)
EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS
Nejmar (PSŽ)

EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Nejmar (PSŽ), Foto: EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Bivši Nejmarov menadžer Vagner Ribeiro je "Lekipu" ispričao dosta (ne)poznatih detalja iz Brazilčeve karijere.

Brazilac je u Santosu impresionirao svet, a onda je stigao u Evropu, potpisao za Barselonu i postao jedan od najboljih igrača sveta.

- Kada sam ga prvi put video kako igra, imao je 12 godina. Rekao sam njegovom ocu da će mu slomiti nogu. Driblao je sve redom, neki igrači to su teško podnosili i pokušavali su da ga zaustave na razne načine.

Ispričao je za Nejmarovu probu u Realu.

- Imao je 13 godina i izazvao pravu senzaciju. Dolazio je 20 dana s ocem i sa mnom u Madrid. Real je bio spreman da mu da 10.000 evra mesečno, ali njegov otac je smatrao da je bolje da ostane u Brazilu. U Madridu se zabavljao, bio je srećan, ali je s druge strane plakao, bio je tužan jer je bio daleko od majke i sestre.

Čelzi se interesovao 2010.

- Ponudili su mu puno novca, ali Nejmar nije želeo da ide.

"Rat" između Reala i Barse oko Nejmara.

- Florentino Perez je mislio da ga ima. Prihvatio je ponudu koju sam mu predstavio. Bio je spreman da plati 40 miliona Santosu i da udovolji svemu što smo tražili. Njegov otac tražio je vreme jer je Nejmar više voleo Barselonu. Real je činio sve da ga dovede, ali Nejmar nije želeo da ide u Madrid, njemu je želja bila Barselona. Mesi i Pike su ga zvali... Na kraju, Sandro Rosel i Barselona su me isključili iz pregovora, išli su preko drugog agenta, a ja od transfera nisam dobio ništa.

Ribeiro je istakao da je Nejmarova želja bila da igra s Mesijem i da je to razlog što je odabrao Barsu ispred Reala.

O odluci Nejmara da na kraju ode u Pariz je rekao:

- Nije mogao da odbije. PSŽ je platio 222 miliona evra i njemu je ponudio 36 miliona godišnje neto platu. To je nemoguće odbiti.

Real je 2017. ponovo pokušao da kupi Brazilca, nudio je 300 miliona, ali vlasnik Svetaca to glatko odbio.

Spominje se povratak Brazilca u Barsu, a njegov bivši menadžer tvrdi da je on izuzetno srećan životom u francuskoj prestonici.

- Tamo je srećan. Nijedan klub na svetu ne može da mu ponudi ono što mu nudi PSŽ. Samo oni mogu da priušte Nejmara. Madrid ima finansijskih problema. Barsa? Još gore! U Parizu zarađuje za život i igra u vrlo dobroj ekipi. Ove sezone će osvojiti Ligu šampiona, a Nejmar će dobiti Zlatnu loptu.

PROČITAJTE JOŠ: