Gibraltar
EPA/Anthony Anex
Alesio Romanjoli

EPA/Gian Ehrezeller

Alesio Romanjoli, Foto: EPA/Gian Ehrezeller

Rumunija i Švedska posustale u samoj završnici ipak obe reprezentacije imaju šanse za dalji plasman, Farska Ostrva "srušila" Maltu! Španija se ovim bodom kvalifikovala za EURO 2020.

Grupa G

Izrael - Letonija 3:1

Izraelci su uspeli da ubedljivo slave u utakmici bez rezultatskog značaja. Domaćin je dobio derbi začelja zahvaljujući golovima Dabura koji se dva puta upisivao i Zahaviju, dok su gosti uspeli da se upišu na semafor zahvaljujući Kamešu pri kraju prvog dela igre.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Grupa F

Farska Ostrva - Malta 1:0

Domaćin je uspeo da dođe do svog prvog trijumfa u tekućim kvalifikacijama, gosti su pali u 71. minutu zahvaljujući golu Baldvinsona na asistenciju Olsena. Ovim trijumfom dve ekipe su rotirale svoje pozicije, tako da su Farani sada predzadnji a Maltežani zadnji u grupi H. Oba tima imaju po tri boda.

PROČITAJTE JOŠ:

Švedska - Španija 1:1

U prvom delu igre nismo videli golove, ali zato jesmo odlične golmanske intervencije na obe strane. Prvo je Robin Olsen u prvih petnaestak minuta imao dve odlične intervencije posle šuteva Alkantare i Rodrija. Sa druge strane De Hea je odlično reagovao u 30. minutu posle šuta Kuaisona.

Promenu rezultata smo videli samo pet minuta po povratku sa pauze. Markus Berg tek iz trećeg puta uspeva da savlada De Heu, Švedska vodi sa 1:0 u pedesetom minutu.

U nastavku meča vidimo nervoznu igru obe strane i sijaset žutih kartona, ali uporni gosti stižu do izjednačenja na samom kraju. Igrao se 92. minut kada šut Fabijana Ruiza u gol sprovodi Rodrigo, Španija je izjednačila na 1:1.

Rodrigo

EPA/Anders Wiklundt

Rodrigo, Foto: EPA/Anders Wiklundt

Rumunija - Norveška 1:1

U prvom poluvremenu nismo videli golove, svoje prilike su propustili Odegard u gostujućoj strani, sa druge strane napadači Puškaš i Mitrita ne koriste svoje prilike za vođstvo domaćih.

Odličnu priliku je imao Puškaš u drugom delu igre. Ipak napadač ne uspeva da iskoristi penal u 52. minutu golman gostiju Jarstein je sjajno pročitao udarac glavnog napadača Rumunije. Na sreću domaćih navijača Rumunija postiže gol za vođstvo u 62. minutu preko Mitrite, 1:0.

Delovalo je da će Rumunija osvojiti velikih tri boda, ali rezervista Sorlot donosi izjednačenje u 92. minutu odličnim udarcem glavom. Ovo je ujedno bila i zadnja promena rezultata.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Grupa D

Švajcarska - Irska 2:0
Gibraltar - Gruzija 2:3
slobodna Danska

Kuva u grupi D kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Švajcarska je stigla do veoma bitne pobede i to nad Irskom rezultatom 2:0, a prvi gol na ovom meču postigao je Seferović.

Igrao se 16. minut kada je na asistenciju Mehmedija uspeo da postigne prvi gol na meču čime je zadržao šanse domaćih za plasman na EURO. Na samom kraju meča gol Dafija, ali u svoju mrežu za konačnih 2:0.

Gibraltar

EPA/Anthony Anex

Gibraltar, Foto: EPA/Anthony Anex

Vest dana je Gibraltar. Oni su umalo osvojili jedan bod protiv Gruzije, bilo je 2:2. Gosti su poveli sa 2:0 u prvom poluvremenu preko Karaišvilija i Kankave, a Kaćiaro i Čipolina su izjednačili rezultat za istorijski podvig ove reprezentacije. Bili su ovo prvi golovi Gibraltara u ovim kvalifikacijama.

Ipak, gosti preko Kvitaje stižu do sva tri boda.

Svakako, za Gibraltar je ovaj rezultat ravan podvigu, nije im mnogo falilo da osvoje bod.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Grupa J

Grčka - BiH 2:1
Lihtenštajn - Italija 0:5
Finska - Jermenija 3:0

Bosna je predaleko od Evropskog prvenstva. Oni su danas morali da pobede Grčku u gostima da bi imali čemu da se nadaju, ali nisu uspeli u toj nameri. Grci su poveli preko Pavlidisa u 30. minutu, ali je Gojak izjednačio.

"Matori, utucaj crnog luka i..." Odgovor od kog su svi prasnuli u smeh! "Srbija do Tokija!" (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/S.M. DATUM I VREME: 15.10.2019. 20:47 Koristan savet. Novak Đoković, Foto: Youtube/Tennis Channel Najbolji teniser sveta Novak Đoković je osvojio turnir u Tokiju, a kao što znamo nakon US Opena je imao problema sa ramenom. U to vreme je izbacio tvit zahvalnosti na podršci koju je dobijao zbog povrede zbog koje se ranije već požalio pratiocima.

Domaći su bili bolji tim, možda su i zaslužili pobedu, a do nje su na kraju i došli. Igrao se 88. minut kada je Kovačević poslao loptu u svoju mrežu za pobedu domaćih.

U duelu Lihtenštajna i Italije lagana pobeda gostiju, strelci su bili Bernardeski, Beloti (2), Romanjoli i El Šaravi.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

Aleksandar Kolarov posle utakmice Srbije i Paragvaja