Li Adi
youtube/printscreen
Li Adi

youtube/printscreen

Li Adi, Foto: youtube/printscreen

Momak koji je sada već davne 2010. stigao u Crvenu zvezu kao potpuna nepoznanica postao je za kratko vreme simbol borbenosti i želje za dokazivanjem. Znao je Li Adi da samo na takav način može da uspe u Evropi.

Pokazao je da i sa svojih 178 centimetara može da bude odličan defanzivac, ali i golman. Da, dobro ste pročitali. Zagriženi "zvezdaši" sećaju se meča iz 2011. godine.

Kup Srbije, Crvena zvezda na Marakani dočekuje Banat. Golman Miloš Vesić je isključen, a tadašnji trener Robert Prosinečki nema pravo na nove izmene, onda štoper iz Gane kaže "dajte meni te rukavice" i sa 1,79 metara staje na gol. I brani sasvim dobro. Sačuvao je do kraja meča mrežu crveno-belih pa je ostalo 1:0.

Li Adi

EPA

Li Adi, Foto: EPA

- Igrao sam na Mundijalu 2010. godine, kao fudbaler Bekam Čelsija sam proglašen dva puta za najboljeg defanzivca lige. Međutim, kada sam došao u Crvenu zvezdu rečeno mi je da nisam spreman za takmičarski fudbal. I da mi je potrebno malo više vremena da se spremim. Prvi meč je bio derbi, i nisam pozvan u karantin. Na prvoj utakmici sam zaradio ugovor u Kini, jer sam bio jako dobar - poručio je Li Adi nedavno za medije u domovini.

Sa Zvezdom je osvojio Kup Srbije pod vođstvom Roberta Prosinačkog, a nakon godinu i po dana u Beogradu usledila je selidba u Kinu što je Zvezdi donelo ozbiljnu zaradu, čak 1.700.000 evra. Nakon toga usledile su epizode u Hrvatskoj, prvo u Dinamu, a onda i u Lokomotivi iz Zagreba.

Povratak u Srbiju desio se 2016. godine kada je obukao dres Čukaričkog gde se zadržao šest meseci. Posle toga usledila je selidba u Zambiju pa u otadžbinu gde je okončao sezonu u Fri Stejt Starsima i sada je slobodan u izboru nove sredine.

Li Adi

EPA

Li Adi, Foto: EPA

Zaljubljenici u popularnu video igru "Football Manager" znaju da je Adi bio pravo otkrovenje te da ga je vredelo imati u ekipi. Uglavnom bi eksplodirao i doneo veliku zaradu transerom u neki od klubova iz liga petice.

Ko zna, možda ga već ove zime čeka povratak u srpski fudbal, ali bilo kako bilo uvek će izmamiti osmeh na lice svakom navijaču Zvezde.

PROČITAJTE JOŠ: