Žoze Murinjo
(Ennio Leanza/Keystone via AP)
Žoze Murinjo

EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Žoze Murinjo, Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Kako piše "Tajms" Žoze Murinjo se vraća u Englesku.

Navodno je večerao sa Raulom Sanilehijem, sportskim direktorom Arsenala, tema samo jedna, preuzimanje klupe.

Emeri će, izgleda pre vremena završiti svoju misiju u Londonu, ima dosta problema, jasno da borba za titulu nije bila ni cilj, ali niko nije očekivao da "Guneri" budu peti, kasne za Lesterom tri boda, a Liverpul je odmakao na +14.

Ništa nije izgubljeno, tim pre što Junajted i Totenhem imaju loše sezone, ali mnogo je razloga zbog kojih Arsenal razmišlja o promeni.

PROČITAJTE JOŠ:

Emeri je u lošim odnosima sa nekolicinom igrača, pre svih Ozilom koji je jedan od omiljenih Murinjovih fudbalera i u klubu veruju da bi Portugalac mogao da vrati Nemca u nekadašnju formu.

Uz to, Murinjo dobro govori engleski, dugo je radio na ostrvu, dok Španac već drugu sezonu ima problem u komunikaciji. U Arsenalu su nezadovoljni rezultatima jer su odvojili više novca od očekivanog, posle neuspeha prošle sezone, odnosno izostanka plasmana u Ligu šampiona. Emeri ima samo četiri pobede ove sezone, Arsenal je dao samo 16 golova, pa se mnogi pitaju da li zamerka da je Murinjo suviše defanzivan uopšte stoji, kada se pogleda igra Arsenala.

Žoze Murinjo

(Ennio Leanza/Keystone via AP)

Žoze Murinjo, Foto: (Ennio Leanza/Keystone via AP)

Žoze bi morao da izvuče maksimum iz klupskog rekordera po transferu Pepea, da sredi odbranu, on ima veliki motiv, postao bi prvi čovek koji je vodio tri velika engleska kluba.

Navijači nisu oduševljeni, ali Emeri ima malu podršku, tim pre što čitava situacija posle incidenta sa Granitom Džakom deluje haotično, kao da se ne zna ko odlučuje. Emeri je pokazao slabost prepustivši igračima da izaberu kapitena, kod Murinja se to ne bi desilo.

Do odmora sledeće nedelje, Arsenal u LE igra protiv Gimaraeša, a gostuje odličnom Lesteru naredne subote. Ako izgube taj meč, "Lisice" će im pobeći na +6 i čini se da bi klub mogao da iskoristi pauzu, smeni trenera i dovede Murinja.

BONUS VIDEO:

Filip Stevanović: Za ovo sam radio od prvog treninga, želim još mnogo utakmica u dresu Partizana