Đenaro Gatuzo
EPA/Elisabetta Baracchi
Đenaro Gatuzo

EPA/Elisabetta Baracchi

Đenaro Gatuzo, Foto: EPA/Elisabetta Baracchi

Rastanak Đenara Gatuza i Napolija koji će se desiti na kraju sezone neće označiti kraj trenerske karijere u Italiji za legendarnog vezistu Milana i reprezentacije Italije. Mediji na Apeninima javljaju da je gazda Fjorentine Roko Komiso spremio dvogodišnji ugovor za temperamentnog stratega, uz opciju produžetka saradnje na još godinu.

Popularni Rino bi na stadionu Artemio Franki zarađivao 2.000.000 evra po sezoni, što je za 500.000 više od plate koju ima na stadionu Dijego Armando Maradona. Da je posao blizu dogovora potvrdio je i ekspert za fudbalsko tržište, Alfredo Pedula, koji je poručio da bi sve trebalo da bude završeno u naredne dve nedelje.

Gatuzo je od čelnika Fjorentine takođe dobio obećanje da će na raspolaganju imati dovoljno kvalitetan tim za borbu za izlazak u Evropu, što je godinama unazad misaona imenica za "ljubičaste". Ostaje da se vidi da li će i reprezentativci Srbije Dušan Vlahović i Nikola Milenković dočekati Gatuza u klubu, ili će ipak biti prodati, jer samo na njima dvojici Fjorentina može da zaradi preko 80 miliona evra.