Veljko BIrmančević
FK Čukarički
Veljko BIrmančević

FK Čukarički

Veljko BIrmančević, Foto: FK Čukarički

Čukarički je lako preskočio prvu prepreku u Kupu Srbije, na Banovom brdu savladan je u šesnaestini finala član Prve lige, Žarkovo, sa 3:1. U osmini finala Brđani će igrati u Zemunu, protiv člana Srpske lige „Beograd“, ekipe Teleoptika.

PROČITAJTE JOŠ:

Jedan od onih koji najbolje poznaju taj teren i ambijent u „Zemunelu“ je Veljko Birmančević, nekadašnji prvotimac Partizana, koji se dve godine kalio upravo u Teleoptiku.

- Mnogo vremena sam tamo proveo, igrao sam za Teleoptik, pre tri godine ušli smo u viši rang. Za taj period karijere vežu me zaista lepe uspomene – kazao je na početku razgovora Birmančević.

Za šansu u Partizanu Birmančević se nije izborio, ali je u Čukaričkom ove sezone odigrao 15 mečeva, postigao je dva gola, imao je i četiri asistencije. U „Zemunelu“ bi trebalo da bude jedan od najjačih aduta u ekipi Aleksandra Veselinovića.

- Ovaj sadašnji Teleoptik i onaj od pre tri godine teško da mogu da se porede, mnogo toga se promenilo u igračkom kadru. Ali, jedno je sigurno, to je rasadnik talenata, pre svega za prvi tim Partizana. Uvek je tu bilo mladih i kvalitetnih igrača, koji su se „kalili“ i tražili svoj put ka elitnom rangu. Nas čeka veoma težak raspored, igraćemo do pauze u ritmu sreda-subota. Sigurno je da će trener zbog toga malo i rotirati ekipu, ali smo spremni za izazove koji nas očekuju. Ovo je možda i jedan od najbitnijih delova sezone – upozorio je Birmančević.

Čukarički - Vojvodina

FK Čukarički

Čukarički - Vojvodina, Foto: FK Čukarički

Teleoptik je na putu ka osmini finala već načinio jedno iznenađenje, eliminisao je superligaša Voždovac, posle boljih izvođenja jedanaesteraca (2:2, penalima 8:7).

- Sasvim dovoljna opomena za nas da ih maksimalno ozbiljno shvatimo, sa velikom dozom respekta. Svako potcenjivanje moglo bi da nam se obije o glavu. Sa druge strane, jesu oni kvalitetni, ali iskustvo je na našoj strani.

O Birmančevićevim igrama najbolje govori podatak da je iz Čukaričkog stekao status mladog reprezentativca Srbije.

- Zadovoljan sam kako se stvari odvijaju, ide sve lepim tokom, kruna je i taj poziv u mladu reprezentaciju. Jeste da igram na različitim pozicijama, ali se trudim da odgovorim svakom izazovu koji pred mene postave trener kluba ili selektor.

Čukarički - Vojvodina

FK Čukarički

Čukarički - Vojvodina, Foto: FK Čukarički

Na konferenciji za novinare trener Vojvodine Nenad Lalatović biranim rečima govorio je o Birmančevićevim kvalitetima, uz opasku da je „najbolji igrač u Super ligi na svojoj poziciji“.

- Pričali smo i pre utakmice, drago mi je da ima trenera koji vole mlade igrače, koji cene talentoane momke. Za sve što je kazao na konferenciji posle meča, mogu samo da kažem „hvala“ – istakao je Birmančević.

BONUS VIDEO

Miloš Šestić pred meč Crvene Zvezde sa Totenhemom