Nemanja Maksimović, Ljubiša Tumbaković, Sergej Milinković Savić
AP
Nemanja Maksimović, Ljubiša Tumbaković, Sergej Milinković Savić

AP

Nemanja Maksimović, Ljubiša Tumbaković, Sergej Milinković Savić, Foto: AP

- Nama je jasno da nas očekuje veoma, veoma teška i zahtevna utakmica, mnogo teža od one u Oslu -  kaže legendarni reprezentativac Zoran Filipović, koji trenutno obavlja posao skauta A reprezentacije u Fudbalskom savezu Srbije.

Najbolji srpski fudbaleri dočekaće 12. novembra Škotsku u finalu baraža za plasman na EURO na stadionu Rajko Mitić.

Fenomenalnom igrom i pobedom u Oslu, Orlovi su pokazali da zaslužuju, posle 20 godina posta, ucešće u završnici kontinentalnog šampionata, ali ono što je htela Norveška, sada želi i Škotska.

Filipović je među prvima upoznao selekciju koja uskoro dolazi u Beograd.

Zoran Filipović

Marko Metlaš

Zoran Filipović, Foto: Marko Metlaš

- Ima i potcenjujucih tonova na adresu rivala, a radi se o selekciji koja se nalazi u velikom rezultatskom usponu, prvoplasiranoj u svojoj grupi Lige nacija, reprezentaciji naoružanoj ogromnim samopouzdanjem - ističe Filipović.

Škotska je eliminisala Izrael na putu do finala baraža.

- Radi se o izuzetno fizicki moćnoj selekciji, taktički veoma disciplinovanoj, tehnicki ne toliko jakom, ali sve do nadohnaduju fanaticnom borbenošcu i trkom u kojoj svi rade jedni za druge. Malo golova postižu, ali ih malo i primaju, imaju niz od sedam vezanih pozitivnih rezultata. Mnogo argumenata ide u prilog činjenici da nas očekuje izuzetno teška utakmica.

Interesantno je da veći deo naše fudbalske javnosti do skora nije ni znao da u škotskoj selekciji nastupaju igraci Liverpula, Mančester junajteda, Astone Vile...

- Ima ih koji s velikim uspehom igraju u Premijer ligi, Robertson zajedno sa Aleksandrom – Arnoldom cini možda i najbolji bekovski par na svetu, Mektomini je standardan u Junajtedu, Mekgi igra za Aston Vilu... Sjajni igrači su i Mekgregor i Kristi iz Seltika. Imaju dobre pojedince, ali i hemiju kao tim. Naravno, imamo mi moćne igrače, ali ponavljam, Škotska zaslužuje respekt, nikako potcenjivački odnos prisutan u delu naše javnosti - zaključio je Filipović.

Pročitajte još: