Otvaranje SC Karađorđe
FK Partizan/Sandić foto
Otvaranje SC Karađorđe

FK Partizan/Sandić foto

Otvaranje SC Karađorđe, Foto: FK Partizan/Sandić foto

Iako su imali slobodan dan, fudbaleri Partizana Strahinja Pavlović, Nikola Lakčević i golman Nemanja Stevanović otputovali su za Kraljevo kako bi prisustvovali otvaranju SC Karađorđe u okviru istoimenog kluba.

FK Karađorđe je fudbalski klub iz Ribnice, osnovan 1926.godine koji se trenutno takmiči pod okriljem Fudbalskog saveza Raškog okruga.

Pouzdano se zna da se fudbal u Ribnici igrao dvadesetih godina prošlog veka, dok je FK Karađorđe, sa prekidima za vreme ratnog stanja, opstao do danas.

‘Iako smo imali slobodan dan nije nam bilo teško da dođemo u Kraljevo, jer je ovo prilika da se družimo i sa našim navijačima, a ujedno i da pozdravimo i motivišemo decu koja se bave fudbalom. Sećam se koliko je meni značilo kada sam kao mali sretao Sašu Ilića i druge poznate igrače o kojima sam tada sanjao i želeo da krenem njihovim stopama’.

– Od toliko obaveza čovek nekada zaboravi da uživa u istinskim stvarima i druži se sa iskrenim fudbalskim radnicima. Sve nas ovde spaja ljubav prema fudbalu i drago mi je što smo mogli da uveličamo otvaranje centra Karađorđe – rekao je Stevanović.

Saigračima se pridružio i Nikola Lakčević, koji iako ima povredu prednjih ukrštenih ligamenata nije odustao od puta.

– Nije bilo šanse da propustim ovo otvaranje. Karađorđe je klub sa tradicijom i svesni smo koliko je svima značio naš dolazak, te stoga niko od nas nije ni pomislio da iskoristi dan na drugačiji način. Istina je da sam povređen, ali se dobro osećam i zato nisam želeo da propustim ovakvo otvaranje. Disciplinovan sam i pratim savete našeg medicinskog osoblja. Za sada jačamo nogu i čekam dalja uputstva.

Pored prvotimaca Partizana otvaranju SC Karađorđe u Kraljevu prisustvovali su i članovi UO FK Partizan prof. dr Zoran Rajić i g. Dragan Trailović.