Partizan AZ Alkmar
EPA Srdjan Suki
Partizan AZ Alkmar

AP Darko Vojinovic

Partizan AZ Alkmar, Foto: AP Darko Vojinovic

Trener AZ Alkmara Arne Slot voli mentalitet klubova iz Srbije i regiona u bitnim utakmicama.

"Balkanski timovi mogu odigrati odlično važne utakmice. Tada vidiš mentalitet, tu se i ja nekako prepoznajem, gde se radi o životu ili smrti. Oni će učiniti sve da pobede. Ali to mogu očekivati i od nas, jer mi to pokušavamo svake nedelje. Na kraju će presuditi kvalitet pojedinaca", poručio je Slot, dodavši da ekipi veliki broj mečeva u kratkom periodu ne predstavlja problem:

"Mnogo se govori o činjenici da igramo mnogo mečeva i da smo zbog toga umorni. Mislim da je suprotno. Mislim da upravo zato što igramo toliko utakmica mi smo postali fizički jači i to je prednost. Primećujem da su momci vrlo uzbuđeni kada igraju. To i ne čudi, jer je vrlo lepo igrati za AZ trenutno", dodaje trener Alkmara.

Partizanu je potrebna isključivo pobeda danas i nad Astanom u Beogradu da bi se plasirali u dalju fazu Lige Evrope.

Miloševićev cimer poslao nesvakidašnju poruku treneru Partizana: "Igra se u Hagu, sve ostalo na strani Alkmara"

AUTOR: Večernje novosti/Alo.rs/S.M. DATUM I VREME: 27.11.2019. 22:46 Nije veliki optimista. Željko Petrović, Foto: Youtube printscreen Partizan sutra od 18.55 gostuje AZ Alkmaru u Hagu u okviru 5. kola Lige Evrope. Pred "crno-belima" je veoma težak zadatak pošto jedno pobedom ostaju u igri za plasman u narednu rundu evropskog takmičenja.