Sergej Milinković Savić
EPA/Matteo Bazzi
Igli Tare

Profimedia

Igli Tare (levo) sa saradnicima, Foto: Profimedia

Nekim sapunicama stvarno nema kraja! Jedna od njih je priča o odlasku Sergeja Milinkovića Savića iz Lacija! 

Iako je predsednik rimskog kluba Klaudio Lotito najavio da će Sergej može da napusti klub u slučaju dobre ponude (a takve su, navodno, već stigle, i to i od Pari Sen Žermena i od Juventusa), sada, ponovo stiže vest da Lacio neće pustiti Sergeja!

Usman Dembele

EPA/Lavandeira Jr.

Sportski direktor rimskog kluba, Albanac Igli Tare, objasnio je da samo nepristojna ponuda može Sergeja da odvoji od nebesko-plavih.

- Nije teško odgovoriti na pitanje njegovog ostanka, tek što je produžio ugovor pre nekoliko meseci. Ali, u današnjem svetu, ako nam stigne neka nepristojna ponuda, uzećemo je u razmatranje. Mogu reći da su i klub i igrač srećni da nastave svoje putovanje zajedno - objasnio je Tare.

Sergej Milinković Savić

AP/Luca Bruno

Sergej Milinković Savić, Foto: AP/Luca Bruno

Prema određenim saznanjima, predsednik Lotito i njegova desna ruka odlučili su da odbiju ponudu šampiona Francuske koji je zvanično bio spreman da za Sergeja plati 80 miliona evra. A o onome šta se dešavalo s Juventusom tek da ne pričamo. Juve se dogovorio sa Sergejom, određene su i primanja reprezentativca Srbije, a onda je usledio nagli preokret. Naime, ponovo je tvrdoglavi Lotito odbio da sedne za sto sa predstavnicima šampiona Srbije. Zbog toga je klub iz Torina reagovao žestoko - angažovao je igrača koji igra na istoj poziciji kao i Sergej - Adrijena Rabioa iz Pari Sen Žermena.

Poketino, trener Totenhema

Tanjug/AP

A podsetimo samo da je Sergej bio akter mnogih glasina i prošlog leta. I čini se da je to što ga Lacio nije pustio da promeni sredinu loše uticalo na njegovu formu. Posle sezone 2017-18, u kojoj je imao 12 golova i tri asistencije, prošle je tek pet puta bio strelac. Ruku na srce, imao je Sergej i mnogo problema s povredama, ali je činjenica da je imao samo prosečnu sezonu.

Klaudio Lotito

EPA/Claudio Peri

Klaudio Lotito, predsednik Lacija, Foto: EPA/Claudio Peri

I kada se sve to zna, postavlja se realno pitanje kako to da Lacio želi da zaradi ko zna koliko para! I šta uopšte Tareu znači izraz „nepristojna ponuda“, te koliko je 75 miliona evra daleko od toga. Sergej i dalje ostaje zaključan u Laciju. Idealan odgovor veziste reprezentacije Srbije bila bi sjajna sezona, posle koje bi konačno bili zadovoljeni nerealni zahtevi čelnika.