Marko Pantelić
Alo/Marko Metlaš
Marko Pantelić

Alo/Marko Metlaš

Marko Pantelić, Foto: Alo/Marko Metlaš

UEFA je objavila oštro i upozoravajuće saopštenje svima koji bi da budu deo ovog projekta. Oglasili su se i nacionalni savezi, reagovali mnogi bivši asovi, utisak je da se fudbalski svet ujedinio oko ove odluke sa zajedničkom porukom da je ovo projekat koji se zasniva samo na interesu tih klubova u vremenu kada je društvu, više nego ikad, potrebna solidarnost, odnosno da se fudbal zasniva na otvorenim takmičenjima i sportskim zaslugama i ne može biti drugačiji.

Fudbalski savez Srbije, čiji čelnici v.d. predsednika Marko Pantelić i generalni sekretar Jovan Šurbatović, prisustvuju 45. Kongresu UEFA koji danas počinje u švajcarskom gradu Montrou, u potpunosti podržava odluku Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) da za takmičenje ove vrste nema mesta u evropskom fudbalu.

- Fudbalski savez Srbije izražava jasan stav protiv formiranja novog evropskog takmičenja ili tzv. „lige bogatih“, takmičenja koje svojim izraženim egoizmom uzima fudbalu ono što ga je učinilo planetarnim i najpopularnijim, osećaj zajedništva i solidarnosti. Igra koja spaja a ne razdvaja, igra koja svima omogućava neki san, pripada zajedničkoj porodici UEFA i FIFA, sistemu skladnih i organizovanih fudbalskih struktura. Tim povodom Fudbalski savez Srbije pruža maksimalnu podršku UEFA u naporima da fudbalska porodica iz svega izađe još jača. Jednostavno, fudbal na terenu, kroz istoriju i rezultate, ne može i ne sme da pravi razliku na bogate i siromašne. I to je ono što je najveća vrednost fudbala. Da šampion bude autsajder, iz lige ispadne favorit. Svako ima pravo izbora, naš izbor je samo jedan – podrška UEFA - poručili su iz Saveza.