FK Betis
AP/Miguel Morenatti
FK Betis

AP/Miguel Morenatti

FK Betis, Foto: AP/Miguel Morenatti

Rešenja za koronavirus još nema kad je u pitanju nastavak fudbalske sezone, ali se već misli na to šta će biti posle. U skladu sa tim reagovao je i Fudbalski savez Španije. FS Španije će uspostaviti fond vredan 500 miliona evra za pomoć klubovima koji su zapali u finansijske probleme zbog pandemije koronavirusa, prenela je agencija "Anadolija".

Novac će pomoći klubovima koji ne mogu vratiti izgubljena sredstva od televizijskih prava iz perioda kada se utakmice ne igraju. Planirano je da se iznos vrati u periodu od pet godina. Pored toga, FS Španije se obavezao da će pozajmiti četiri miliona evra neprofesionalnim muškim i ženskim klubovima.

- Hoćemo da sednemo sa predstavnicima Primere i razgovaramo o problemima koje mogu imati neki klubovi. Moja poruka je povezanost, nada, disciplina. Svi u fudbalu, od najnižeg ranga do elitnog, treba da pošalju poruku solidarnosti, zajedno možemo zaustaviti ovaj virus - rekao je Luis Rubijales, predsednik FS Španije.

Rubijales je zdravstvenoj službi Španije ponudio na upotrebu hotele i osoblje nacionalnih reprezentacija, uključujući psihologe i fizioterapeute.

U Španiji je od posledica zaraze koronavirusom prema poslednjim zvaničnim podacima preminulo 3.647 ljudi, dok je potvrđeno 49.515 slučajeva oboljenja COVID-19. Španija je jedna od država koje si najviše pogođene i trenutno je među najvećim žarištima na svetu.