Đanluka Vijali
Tanjug Andrew Matthews
Đanluka Vijali

Tanjug Andrew Matthews

Foto: Tanjug Andrew Matthews

"Najteže mi je bilo da to saopštim porodici: roditeljima, braći, sestrama, ženi i našim ćerikicama Oliviji i Sofiji. Saznanje da imaš rak donese ti nekakav osećaj srama, kao da si sam kriv što si ga dobio. Želeo sam i dalje da budem onaj Vijali kakvog su svi ranije poznavali. Svoju priču sam želeo da ispričam i u knjizi", istakao je Vijali koji je usled hemoterapija i zračenja danas znatno bolje.

Pročitajte još:

Reči italijana bude optimizam, ali fotografija na kojoj je očigledno da vodi tešku borbu sa rakom prilično uzdrmala svet.

"Sada se ponovo osećam fizički kao zver. Međutim, još uvek ne mogu da kažem sa sigurnošću kako će se ova utakmica završiti. Nadam se da će moja priča biti inspiracija ljudima koji se nalaze na životnim prekretnicama", poručio je i dodao: 

"Nije najvažnije pobediti, nego razmišljati kao pobednik. Život je sačinjen u odnosu 10% od stvari koje nam se događaju i 90% od toga kako se nosimo sa tim. Nadam se da će moja priča pomoći drugima koji imaju probleme. Voleo bih da mi neko dođe i kaže: Ti si razlog zbog kog nisam odustao".

Vijali svojim primerom šlje snagu i drugim ljudima koji se bore sa teškom bolešću, sa druge strane i na njegovu adresu stižu poruke podrške.

"Kada vidimo ovakve slike, pa, to boli, ali svi znamo da si lav", jedna je od poruka, dok je drugi korisnik napisao:

"Rak te promenio, kako tvoj izgled, tako i karakter, promenio je tvoje navike i tvoj život zauvek, čak i da se izlečiš. Veliki zagrljaj za Vijalija, bori si i pobedi i ovu bitku".

Ovako Srbija može do Evropskog prvenstva naredne godine

AUTOR: Tanjug, Alo.rs/I.Dž. DATUM I VREME: 15.10.2019. 08:15 - 15.10.2019. 08:41 Ukrajinci su se plasirali na Evropsko prvenstvo, a druga reprezentacija iz grupe B koja će izboriti kartu za kontinentalnu smotru će biti određena u novembru. Foto: AP Mindaugas Kulbis Fudbalska reprezentacija Ukrajine obezbedila je plasman na EURO 2020, pošto je u derbiju B grupe savladala Portugaliju sa 2:1.

Vijali je fudbalsku karijeru počeo u Kremonezeu, igrao je sa Sampdoriju, Juventus i Čelsi. 1998. godine je u Čelsiju započeo trenersku karijeru, a nakon Plavaca sa klupe je vodio i Votford. Za reprezentaciju Italije odigrao je 59 utakmica.

Bonus video: Fudbalerima Crvene zvezde zabranjen ulaz na Kosovo