Ljubomir Fejsa
EPA/Mario Cruz
Ljubomir Fejsa, Foto: EPA/Mario Cruz

Povremeni srpski reprezentativac Ljubomir Fejsa je posle sedam godina provedenih u Benfiki prihvatio ponudu da karijeru nastavi u španskom klubu.

Fejsa će za Alaves igrati do kraja sezone kao pozajmljeni igrač, a zatim je obavezan da se vrati u lisabonski klub, s kojim ima ugovor do juna 2020. Alaves će na kraju sezone imati mogućnost otkupa ugovora srpskog veziste.

- Ovo je novi izazov za mene u karijeri. Zahvalan sam čelnicima Alavesa koji su se toliko borili za mene. Odužiću se na terenu. Dolazim u ligu koja će me učiniti boljim igračem – rekao je Fejsa.

Srpski internacionalac se porukom preko Instagrama oprostio od navijača Benfike.

- Posle sedam godina došlo je vreme za rastanak. To nije bila moja želja. Želeo sam da igram, a to nije bio slučaj u ovoj sezoni i zbog toga sam doneo odluku da pronađem novi klub. Hvala svima, a pogotovo navijačima koji su uvek bili uz mene. Videćemo se u maju kada ću sa vama proslaviti novi trofej osvojen u mom klubu – napisao je Fejsa na Instagramu.

Iskusni vezista je u prvom delu sezone odigrao samo pet utakmica za Benfiku, tri u prvenstvu i dva u Ligi šampiona. Fejsa za Alaves može da debituje u nedelju na gostovanju Sevilji, za koju igra Nemanja Gudelj.