Liverpul  - Everton
AP/CatherineIvill
Liverpul  - Everton

AP/CatherineIvill

Liverpul - Everton, Foto: AP/CatherineIvill
 

1. Serhio Aguero

Pep Gvardiola Serhio Aguero

EPA/Alex Livesey

Pep Gvardiola Serhio Aguero, Foto: EPA/Alex Livesey

Najbolji strelac Mančester Sitija svih vremena se konačno oporavio od povrede i ukoliko ste u mogućnosti, obavezno ga ubaciti u tim. Argentinac će igrati svaki od narednih mečeva ako bude zdrav, jer je Gabrijel Žesus povređen, a iako Građani pre derbija protiv Liveprula za tri kola imaju dva vezana gostovanja, gotovo da nema sumnje da će Aguero imati učinak i protiv Vest Hema sutra i protiv Šefild Junajteda sledeće nedelje, ili golgeterski ili asistentski. Imajući u vidu skupu cenu Aguera, možda je najbezbolnije da "žrtvujete" Džejmija Vardija ako ga imate u timu, ili da jednostavno prodate nekog skupljeg vezistu i zamenite ga jeftinijim, a dodatni novac iskoristite da ubacite Argentinca u tim. Jedna od dobrih solucija za dobijanje dovoljnog novca za angažovanje Aguera je zamena povređenog Van Dajka znatno jeftinijim defanzivcem.

2. Džoel Vord 

Defanzivac Kristal Palasa je standardan ove sezone, odigrao je svih košta samo 4,5 poena, a klub iz Londona nema težak raspored u narednih pet kola i sigurno će bar negde sačuvati mrežu. Uz to, cena Vorda je idealna da ga uzmete umesto jednog od dvojice teže povređenih defanzivaca koje su mnogi imati u timu, Van Dajka ili Sojundžua, pa bi mogao da Vam ostaje značajan broj poena za kupovinu kvalitetnijeg veziste ili napadača. 

3. Aleksandar Mitrović

Aleksandar Mitrović, FK Aston Vila

EPA/Mike Hewitt

Aleksandar Mitrović, FK Aston Vila, Foto: EPA/Mike Hewitt

Jeste Mitrović prošle nedelje razočarao mnogobrojne Fantazi menadžere u Srbiji, nije iskoristio penal i doneo je nula bodova, ali ako ga imate u timu istrpite ga još malo, a ako ga nemate, a potrebno je da kombinujete i kupite jeftinijeg napadača da bi pojačali neko drugo mesto u timu, najbolji strelac reprezentacije Srbije je idealan izbor. Fulam ima dva vezana meča kod kuće, protiv Kristal Palasa i Vest Bromvič Albiona i teško je verovati da neće matirati golmane rivala u bar jednom od ta dva meča, ako ne i u oba. 

4. Džek Griliš 

Kapiten Aston Vile je idealan izbor za vezni red ukoliko Vam je potrebna zamena za suspendovanog Hamesa Rodrigeza, ili ako tražite jeftinijeg vezistu od Vilijana koji je pod znakom pitanja, a uz to bi Vam ostalo i 0,7 bodova za pojačanje na nekoj od pozicija koje vam "škripe". Vila igra čudesno na startu sezone, slede joj dva meča kod kuće, protiv Lidsa i Sautemptona, a Griliš je viđen da napravi neku asistenciju, a možda i postigne gol, pogotovo ako se zna da izvodi penale. 

5. Maks Kilman 

Defanzivac Vulverhemptona bi mogao da bude idealno rešenje za Vaš tim iz više razloga. Kao što smo već pomenuli, veliki broj Fantazi menadžera će morati da pravi promene u defanzivi posle povreda Van Dajka i Sojundžua, a Kilman je odlično rešenje da se uštedi novac i otvori mogućnost za unapređenje tima na drugim pozicijama. Kilman je vezao dva meča u startnoj postavi Vukova, oba puta je odigrao po 90 minuta i osvojio čak 21 bod. Vulvsi igraju dva vezana meča na domaćem terenu, protiv Njukasla i Kristal Palasa, i ne bi bilo iznenađenje da na oba sačuvaju mrežu. 

PROČITAJTE JOŠ: