Fabio Kapelo
shutterstock
Fabio Kapelo

shutterstock

Fabio Kapelo, Foto: shutterstock

Proslavljeni italijanski stručnjak Fabio Kapelo, koji je jedno vreme bio šef struke Real Madrida, priznao je za da je Brazilac Ronaldo najveći talenat kojeg je trenirao, ali i da je igrač koji mu je stvarao najviše problema u svlačionici. Danas njih dvojica imaju normalan odnos, pa o prošlosti mogu da pričaju sa osmehom na licu.

- Najveći talenat koji sam trenirao je Ronaldo, Brazilac,da se razumemo. A istovremeno dok je bio najbolji za fudbal, van terena mi je stvarao najviše problema. Umeo je čak da pravi i zabave u svlačionici. Jednom mi je Rud van Nistelroj rekao: "Gospodine, ali ovde u svlačionici miriše na alkohol", priznao je Kapelo na italijanskoj televiziji "Skaj sport".

"Istina je da smo počeli da pobeđujemo kada je Ronaldo otišao u Milano (januara 2007.), ali ako govorimo o talentu, on je nesumnjivo bio najveći. Ostali smo u odličnim odnosima. Viđamo se bar jednom tokom godine".

Kapelo je u dva navrata bio trener Reala i u oba mandata po jednom osvojio Ligu šampiona 1997. i 2007. Ronalda je trenirao u sezoni 2006/2007.