hrvatska reprezentacija
EPA/Stringer
Nikola Vlasić

AP Photo/Daniel Kasap

Nikola Vlasić, Foto: AP Photo/Daniel Kasap

Jedan od predvodnika novog talasa hrvatskih fudbalera Nikola Vlašić govorio je o predstojećem Evropskom prvenstvu.

Hrvatska će na EURO 2020. igrati u Londonu i Glazgovu sa Engleskom i Češkom, a moguće i sa Srbijom ako se plasira preko plej-ofa C Lige nacija.

Vlašić ističe da bi radije voleo da igra protiv Izraela, Škotske ili Norveške, nego protiv Srbije zbog "svega što bi taj meč doneo".

"Nema koga bih hteo, ali bih želeo da izbegnem Srbiju. Da se ne komlikuje grupa. Sa njima je svaka utakmica teška zbog svega što nosi", rekao je Vlašić za "Sportske novosti".

Za pomenutu D grupu kaže da je zahtevna.

"Mislim da je svim igračima veliko zadovoljstvo što igramo u prvom kolu s Englezima. Radi se o velikoj reprezentaciji, na Vembliju, sve što se može povezati s tim događajem je zadivljujuće. Jedva čekamo tu utakmicu. Što se tiče Češke, ona je dobra reprezentacija, ali mislim da smo mi jako kvalitetni i da se ne trebamo bojati nikoga".

Vlašić igra u sjanoj formi u moskovskom CSKA, a dobre igre preneo je i u reprezenaciju za koju je prošle godine dao tri gola - među kojima je jedan u ključnoj pobedi nad Slovačkom posle preokreta (3:1).

Pitanje je da li Hrvatska može da "prenese" na EURO veliki rezultat sa Svetskog prvenstva iz Rusije, gde je bila druga.

"Napravljen je istorijski podvig, međutim moramo težiti da ga ponovimo ili čak učinimo više. Imamo kvalitet, ali ne igra ulogu samo kvalitet, treba imati i malo sreće. Nadam se da možemo napraviti veliki rezultat", zaključio je on.

Ukoliko Srbija izbori plasman na EURO to bi bio peti duel dve selekcije od raspada SFR Jugoslavije.