FK Liverpul
EPA
FK Liverpul

EPA

FK Liverpul, Foto: EPA

Nakon skoro četiri godine Liverpul je doživeo poraz na svom "Enfildu" u Premijer ligi i to od ekipe koja se bori za opstanak. Kriza je ušla u redove "Redsa" koji ne znaju kako da se trgnu. Posle 68 utakmica bez poraza na sopstvenom stadionu, šampion Engleske je kapitulirao.

Istina, možda Liverpul nije zaslužio da izgubi meč protiv Barnlija (0:1), ali svakako da ovakva igra nije dostojna jednog osvajača elitnog ranga engleskog fudbala. Jirgen Klop će ozbiljno morati da zasuče rukave i pronađe "krivca" za loše rezultate jer očigledno da to nije "samo" izostanak Virdžila van Dajka.

Nakon utakmice i poraza, mnogi su se na društvenim mrežama podsmevali Liverpulu zbog poraza, a jedna od šala uključivala je u celu priču i našeg golmana Marka Dmitovića. Ako se pitate šta je razlog, vrlo je jednostavno.

Naime, Dmitrović je u četvrtak postigao gol iz penala protiv Atletiko Madrida i tako u 2021. godine uspeo da dođe do gola, dok Liverpul u Novoj godini nije uspeo da postigne nijedan pogodak u Premijer ligi. Dueli sa Sautemptonom, Mančester junajtedom i sada Barnlijem završeni su bez toga da su "Redsi" slali loptu u mrežu. Ovo je bio peti vezani meč bez trijumfa.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ: