Stadion Karađorđe
Alo/Marko Metlaš
Stadion Karađorđe

Alo/Marko Metlaš

Stadion Karađorđe, Foto: Alo/Marko Metlaš

Dugo se priča o rekonstrukciji, a sada je konačno poznato šta će biti sa stadionom "Karađorđe".

- Molim vas da se dogovorimo hoćemo li da gradimo novi Karađorđe ili nećemo - upitao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prošlog februara, pre pandemije korona virusa koja je definitivno stavila projekat na pauzu.

Sada se znaju izmene i dopune plana generalne regulacije za lokalitet stadiona "Karađorđe".

Kapacitet ostaje na nivou od 16 do 17,5 hiljada mesta - dok će bruto površina stadiona iznositi 41.500 kvadratnih metara. Ono što je posebno zanimljivo jeste da se u okviru sportskog objekta ostavlja mogućnost realizacije i poslovnog prostora - jedna od opcija je i hotel.

- Planom je određeno i na koji način će publika moći da pristupa tribinama stadiona, pa se tako saznaje da će novi objekat "Karađorđa" imati liftove, eskalatore, naravno, i stepeništa. Navodi se da se sa južne strane, iz pravca Bulevara oslobođenja, na plato i tribine juga pristupa pešačkim rampama i pasarelama, a sa severne strane 'otvorenim, natkrivenim monumentalnim stepeništem'. Planiraju se i četiri kolska pristupa objektu na približno četiri ugla objekta.

Biće izgrađen i parking ukupnog kapaciteta od 550 mesta - tačnije u podzemnoj garaži biće ih 390, a u prizemlju još 160.

Za više sportskih vesti zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE JOŠ: