Igrači Zvezde
Foto: FK Crvena zvezda
Igrači Zvezde

Foto: FK Crvena zvezda

Igrači Zvezde, Foto: Foto: FK Crvena zvezda

Šampion Srbije večeras od 19 časova igra odlučujući meč protiv jermenskog Ararata koji im može doneti jesen u Evropi. Međutim, Crvena zvezda će se boriti i za još mnogo toga. U igri je velika količina novca, bodovi za klupski i nacionalni koeficijent...

Naime, crveno-beli su eliminacijom iz kvalifikacija za Ligu šampiona ostali bez šanse da zarade čak 15.250.000 evra, ali su na korak da klupsku kasu napune sa 2.920.000 evropskih novčanina, koliko se dobija za plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

Ukoliko se to desi, Zvezda bi došla do ukupne zarade ovog leta od sasvim pristojnih 4.320.000 evra. Naravno, tu nije kraj eventualnoj dodatnoj zaradi jer bi u grupnoj fazi svaka pobeda donela po 570.000, dok se remi plaća 190.000.

Pored zarade tu je i koeficijent, kako klupski tako i nacionalni. Trijumf u Nikoziji popravio bi Zvezdinu brojku za dodatnih 1,5 bodova, dok bi naša Superliga dobila 0,3. Nažalost to nije dovoljno da Srbija dođe do famoznog 15. mesta na UEFA rang listi i šanse da ima dva kluba u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Tako nešto biće moguće samo u slučaju da crveno-beli eventualno stignu do polufinala Lige Evrope ove sezone.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

Boban

01.10.2020 18:09

Pa dobro ? onda idemo u to pilufinale a posle ko zna?❤️?❤️?❤️?❤️