Kristijano Ronaldo
EPA/Rodrigo Gimenez
Kristijano Ronaldo

AP Marco Alpozzi

Kristijano Ronaldo, Foto: AP Marco Alpozzi

Kristijano Ronaldo nastavlja da blista u dresu italijanskog kluba, a kako je i sam naveo, smatra da tek ulazi u najbolje godine. U svemu tome, pored treninga i vežbanja, mnogo mu pomaže i ishrana, kao i svakom sportisti. Mnogima je nepoznata činjenica da Portugalac ima čak šest obroka u toku dana! Prezentujemo vam kako izgleda uobičajeni jelovnik jednog od najboljih fudbalera današnjice koji poštuje već 15 godina!

Za doručak zvezda Juventusa se opredeljuje za sir, šunku i jogurt s niskim procentom masti. Interesantno je da nema užine već ima - dva ručka! U prvom se nalazi pileća salata, dok se za drugi opredeljuje za tunjevinu sa paradajzom, kuvanim jajetom i maslinama. Sledi užina u kojoj se počasti svežim voćem ili tostom od avokada, a za večeru se opredeljuje za ishranu sa više masnih kiselina.

Prva večera: riba sabljarka i salata, druga večera: biftek i lignje. Često kombinuje i neke druge ribe poput bakalara i u svom meniju nema mesta za alkohol.

Često mu se kao obrok nađe i specijalitet iz Lisabona koji sadrži miks bakalara, luka, tanko seckanog krompira i jaja koji ga dugo drži sitim.
Portugalac izuzetno poštuje i vreme spavanja koje mu je postalo deo životnog stila.

- Pravilan san je zaista važan za postizanje maksimuma na treningu. Rano odlazim u krevet i rano se budim, posebno na dan utakmice. Kad imam slobodan dan, obavezno uključim i pet dremki - rekao je jednom prilikom Ronaldo.

Ipak, najviše voli da se opusti sa porodicom i prijateljima jer, kako kaže, „mentalno zdravlje je podjednako važno kao i fizičko“.
Kristijano Ronaldo je došao u Juventus 2018. za 115 miliona evra i do danas je postigao 31 gol u 47 mečeva. U ovoj sezoni je postigao 16 na 23 meča, uključujući poslednjih šest. 

MENI

DORUČAK

Sir, šunka i niskokalorični jogurt

RUČAK I

Piletina i salata

RUČAK II

Tuna, masline, jaja i paradajz

UŽINA

Sveže voće ili tost od avokada

VEČERA I

Sveža sabljarka i salata

VEČERA II

Biftek i lignje