Fan klub Mančester junajteda
Facebook
Navijači Mančester junajteda iz Srbije

Privatna arhiva

Navijači Mančester junajteda iz Srbije, Foto: Privatna arhiva

Partizan će večeras bodriti cela Srbija!

PROČITAJTE JOŠ:

U stvari, ne baš cela, pošto slavni Mančester junajted i u našoj zemlji ima solidnu bazu svojih navijača, a koji za razliku od fanova iz Engleske, nisu uvereni u siguran trijumf voljenog kluba večeras u Humskoj.

Nastali pre devet godina

Među članovima fan kluba „Mančester junajted Srbija“ ima i engleskih navijača. - Zanima ih sve i svašta, a najčešće se raspituju gde da gledaju utakmice Junajteda tokom boravka u našoj zemlji. Fan klub je nastao 2010. godine, a pokrenuo ga je momak iz Kragujevca s ciljem da na jednom sajtu okupi navijače s prostora bivše Jugoslavije. Malo je reći da mu je to pošlo za rukom - kaže Aca.

Fejsbuk stranica „Mančester junajted Srbija“ broji više od 9.000 članova, koje administratori revnosno informišu o dešavanjima s „Old Traforda“. Kažu, fanova „crvenih đavola“ ima u svim krajevima Balkana, da još nisu uspeli da realizuju veliko regionalno okupljanje, pa zajedničko gledanje Junajtedovih utakmica uglavnom praktikuju lokali entuzijasti.

Neki od njih su Dragan Tomić (20), Aleksandar Vukićević (19) i Đorđe Jovanović (22) koji su, minulog vikenda, najveći derbi engleskog fudbala Mančester junajted - Liverpul ispratili u Topoli.

- Teško je kada gledate svoj klub, a da pritom ne vidite način za izlazak iz krize - razočaran je Aleksandar startom sezone kao, uostalom, i svi navijači engleskog giganta.

Usein Bolt

EPA/Jos Mendez

Jusein Bolt, Foto: EPA/Jos Mendez

I oni navijaju za Mančester junajted

Ian Mekšejn – glumac, Džastin Timberlejk - pevač, Jusein Bolt - atletičar, Džejmi Mari - teniser, Enrike Iglesijas - pevač, Flojd Mejvejder - bokser, Džena Džejmison - porno gluimica, Mik Haknal - pevač grupe “Simpli red”, Megan Foks – glumica, Snup Dog – pevač, Bred Pit - glumac.

Ali, vremena za očajanje nema pošto „crvene đavole“ večeras očekuje gostovanje osvajaču Kupa Srbije.

- Čini mi se da Junajtedovi navijači iz Engleske prilično naivno potcenjuju srpski klub. Mislim da ekipa u utakmicu s Partizanom mora da uđe veoma ozbiljno. Ne samo zbog činjenice da odavno nismo pobedili u gostima, već i zbog toga što su crno-beli sada vrlo ozbiljna ekipa i nema sumnje da će imati vatrenu podršku s tribina. Osim toga, među članovima našeg fan kluba ima dosta onih koji gaje simpatije prema Partizanu, pa mnogi od njih potajno priželjkuju remi - dodaje Vukićević.

Zavoleli Junajted zbog Vidića

Aleksandar kaže da je zavoleo Mančester junajted isto kada i fudbal.

- Sa nepunih devet godina. Tražio sam od roditelja da mi kupe bilo kakav dres, a dobio sam Tevezov sa brojem 32. Tako je počela moja ljubav. Dragan je, kao i mnogi fanovi iz Srbije, zavoleo klub zbog Nemanje Vidića, a Đorđe prateći pohod ka Moskvi 2008. godine - otkriva Vukićević.

Nažalost, on i njegovi saborci neće biti u prilici da prisustvuju spektaklu u Humskoj.

- Na tribinu sa gostujućim navijačima moći da uđu samo navijači koji su ulaznice kupili direktno od kluba, a tu mogućnost imaju isključivo vlasnici sezonskih karata. Mnogi od njih su nam pisali i raspitivali se u vezi s dolaskom na utakmicu. Mi ćemo, nadam se, sledeće godine organizovati kolektivni odlazak na jedan ligaški meč Junajteda - zaključio je mladi navijač „crvenih đavola“ iz Topole.

 

 

BONUS VIDEO

Ostojić, štoper Partizana: Uz pun stadion do uspeha protiv Mančester junajteda