Dragoslav Stepanović
Profimedia
Dragoslav Stepanović

Profimedia

Dragoslav Stepanović, Foto: Profimedia

- Da smo postigli drugi gol u prvom poluvremenu, a mogli smo lako, tok utakmice bi bio drugačiji. Pa i rezultat. Naravno, i ovako je dobro. Ekipa bez pet-šest standardnih reprezentativaca se nije uplašila Nemačke, što je možda i najvažnije. Ta samouverenost i odlični golman Dmitrović su nam na kraju doneli remi - poručuje Stepi.

Šta kažu Nemci o „orlovima“?

- Oni se uglavnom bave sobom, ali nisu propustili da pohvale našu tehniku i inteligenciju u igri. Složni su da bi im da su primili dva gola u prvom poluvremenu, bilo teže, gotovo nemoguće, da se vrate u meč. Onda im ni Rojs i Gorecka, koji su strahovito podigli tim u nastavku, ne bi pomogli.

Kakvu Srbiju ste vi videli na terenu „Folksvagen arene“?

- Prvo poluvreme bilo je odlično. Dok smo imali snage, jurili smo Nemce, čak i u njihovih 16 metara. Gol Jovića ulio nam je samopouzdanje i razbio strah od velikog rivala. A Nemačka to jeste i sad, iako je u novom sastavu. Šteta što Ljajić nije zatresao mrežu iz šanse koju je teško promašiti. Ali, povrh svega, akcija je bila predivna.

Ko je ostavio najjači utisak?

- Dmitrović je bio odličan, pa Milenković, ma oba štopera. Levog beka (Bogosavca) nisam poznavao, a bio je dobar. Lazović me je prijatno iznenadio. Jović i Gaćinović su, takođe, pokazali zavidan nivo igre, na koju smo navikli u Bundesligi... Svi oni su, zapravo, poslali jasan signal onima koji su posvađani sa selektorom da se, eto, može i bez njih. Zato treba da spuste loptu i da razmisle, da se dogovore o povratku u reprezentaciju... Želja svih nas je da se kvalifikujemo za sledeće veliko takmičenje i tamo pokažemo veličinu, koju nismo pokazali na prethodnom.

Luka Milivojević

Profimedia

Luka Milivojević, Foto: Profimedia

Koliko remi s Nemačkom može da pomogne u okršaju s Portugalom na startu kvalifikacija?

- U prošlosti se često dešavalo da u prijateljskoj utakmici odigramo dobro i ostvarimo rezultat, a onda u kvalifikacionoj, bez obzira na to kako se zvao protivnik, ne uradimo ništa. Nadam se da tu sliku nećemo gledati u Lisabonu - zaključuje Stepanović.
Nadamo se svi...

Joviću, uvedi Ajntraht u Ligu šampiona, pa idi

Ako neko redovno uživa u partijama Luke Jovića, to je Stepanović, stanovnik Frankfurta. Nekadašnji trener Ajntrahta ne krije da se divi našem mladom napadaču.

- Prosto rečeno: Jović je fudbaler na pravom mestu u pravo vreme. Odavno nisam video golgetera s takvim osećajem za igru. Siguran sam da bi bio odličan i na mestu plejmejkera. Još ne bi trebalo da razmišlja o odlasku iz Frankfurta. Adi Hiter je prvi trener koji stvarno veruje u njega i to mu, vidimo, mnogo znači. Neka Jović najpre uvede Ajntraht u Ligu šampiona, odigra i tu sezonu, pa neka ide u veći klub - kaže Stepi.