Partizan - Mančester junajted
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
Sejdubu Suma, Foto: EPA/Srdjan Suki

Fudbaleri Partizana večeras od 21 čas igraju utakmicu četvrtog kola Lige Evrope na "Old Trafordu", a čuveni "BBC" je objavio tekst o fudbaleru crno-belih, Sejdubi Sumi!

PROČITAJTE JOŠ:

Tekst o Sumi nosi naslov "Od deteta fristajlera u Gvineji do igranja na Old Trafordu".

"BBC" je pisao o tome kako su ga primetili kao dvanaestogodišnjaka tada ga je uzeo Ajaks iz Kejptauna, a predsednik tog kluba u to vreme, Džon Komitis, je video dečaka kako žonglira tenisku lopticu kada je taj klub gostovao u Gvineji.

"Kada vam kažem da nisam video da je loptica pala više od tri puta u pola sata, da li biste mi verovali? Upotrebljavao je levu nogu, desnu nogu, kolena, leđa, sve. Došao je trener Gordon Ingesund i pitao me je da li sam ga video, odmah smo se dogovorili da ga pozovemo. Bio je stidljiv, rekao mi je da ima 12 godina i odmah smo mu dali veliku loptu. Odmah je i počeo da žonglira. Gledali smo prvo kako igra mali fudbal, niko nije mogao da ga uhvati. Neverovatan je bio", rekao je Komitis.

Zbog problema da se prebacu u Južnu Afriku, tek u svojoj 14. godini je stigao u Kejptaun, a Komitis je otkrio da je samo jedan trening bio potreban da se prebaci u stariji pogon!

Suma je zaigrao za prvi tim sa samo 16 godina, ali su usledile pozajmice i na kraju odlazak u Evropu što je on sam i želeo.

Prva destinacija je bila Slovačka, a posle dokazivanja u Nitri prešao je u najveći klub u toj zemlji, Slovan, ujedno je bio i njihov najbolji strelac! Potom se preselio u Beograd i ostalo je poznati! 

BONUS VIDEO

Ljubiša Tumbaković ekskluzivno za ALO! o sukobu sa Lukom Jovićem!