Nemanja Vidić
EPA
Nemanja Vidić

EPA

Nemanja Vidić, Foto: EPA

Čuveni napadač Alan Širer i nekadašnji denfanzivac Mika Ričards napravili su listu od 10 najboljih štopera ikada u Premijer ligi.

Njih dvojica su u "Match of the day" podkastu rangirali štopere od prvog do desetog mesta računajući od 1992. godine do danas.

Jedan od najboljih fudbalera Mančester junajteda Nemanja Vidić našao se tek na šestom mestu kod Širera i Ričardsa.

- On je bio dobar igrača, ali ga je Fernando Tores uvek ''maltretirao''. Verujem da su igrači koje smo stavili iznad njih imali veći uticaj na igru - rekao je Mika Ričards.

Po mišljenju najboljeg strelca u istoriji Premijer lige, najbolji štoper ikada je Toni Adams, dok Ričards smatra da je najbolji Džon Teri.

Teri je na Širerovoj listi na drugom mestu, dok je kod Ričardsa na drugom mestu Rio Ferdinand.

Kod Širera su od Vidića bolji još Rio Ferdinand, Virdžil van Dajk i Vensan Kompani, dok potom slede Marsel Desai, Jap Stam, Gari Palister i Rikardo Karvaljo.

Slično misli i Ričards, samo raspored nije isti. Posle Terija slede Ferdinand, Adams, Kompani, Van Dajk, pa iza Vidića su Palister, Karvaljo i Desai.

Komentari (1)

FT

04.05.2021 21:38

Sasvim realno! Sesto mesto je odlicno, cak i bolje nego sto zapravo jeste! Svi ovi ostali koji su ispred njega na listi su tu sa pravom!