Crna Gora - Engleska, kvalifikacije za EURO 2020.
Tanjug/AP, Darko Vojinović
Crna Gora - Engleska, kvalifikacije za EURO 2020.

Tanjug/AP, Darko Vojinović

Crna Gora - Engleska, kvalifikacije za EURO 2020., Foto: Tanjug/AP, Darko Vojinović

Fudbalska reprezentacija Crne Gore doživela je pravi debakl u Podgorici. "Sokolovi" su na svom terenu poraženi od selecije Engleske sa 1:5. Ukrajina je pobedom u nadoknadi vremena u Luksemburgu stigla do prve pozicije grupe B u kojoj su i "orlovi".

PROČITAJTE JOŠ:

Izabranici Ljubiše Tumbakovića poveli su preko nekadašnjeg igrača Crvene zvezde Marka Vešovića sjajnim pogotkom, ali je to samo najlutilo Engleze. Do izjednačenja oni dolaze pogotkom kapitena Harija Kejna u 30. minutu, da bi potpuni preokret doneo Barkli u 39. minutu igre.

U drugom poluvremenu puleni Gareta Sautgejta potpuno su slomili otpora ‘hrabrih sokolova’, pa tako golovima Barklija, Kejna i Sterlinga oni stižu do ubedljive pobede.

 

 

Aktuelni šampion sveta nije imao puno problema da savlada slabašni Island. Galski petlovi dolaze veoma rano do prednosti, i to pogotkom defanzivca Barselone Umtitija. Do kraja prvog dela fudbaleri Islanda uspeli su da ne prime još neki pogodak, ali zato u drugom delu Francuzi rešavaju pitanje pobednika.

Ukrajina - Luksemburg, kvalifikacije za EURO 2020.

EPA, Julien Warnand

Ukrajina - Luksemburg, kvalifikacije za EURO 2020., Foto: EPA, Julien Warnand

Prvo je Olivije Žiru pogodio u 68. minutu nakon asistencije Bendžamina Pavara. Aktuelni svetski šampoion dolazi do novog gola nakon deset minuta, strelac je bio Kilijan Mbape. Konačan rezultat utakmice postavio je napadač madridskog Atletika Antoan Grizman.

Nakon smene selektora Albanija je, ipak, uspela da savlada Andoru na gostovanju i dođe do važnih bodova. Sadiku je golom u 21. minutu igre doneo vođstvo gostima, na 2:0 je povisio Balaj. Pogodak koji je ‘overio’ današnji trijumf postigao je Abraši u šetom minutu nadoknade.

Ukrajinci su pobedom u Luksemburgu stigli do liderske pozicije u grupi B sa Srbijom, Portugalom i Litvanijom. Igrač Dudelanža David Turpel doneo je prednost domaćem timu u 34. minutu, da bi gol za izjednačenje Ukrajinca postigao Cigankov šest minuta kasnije. Potpuni preokret i pobedu gostima doneo je u trećem minutu nadoknade vremena autogolom Rodrigez.

Nešto ranije ovog ponedeljka, Turska je bila ubedljiva u Moldaviji i sa 4:0 stigla do sigurne pobede.

GRUPA A

Kosovo* - Bugarska 1:1 (0:1)
/Zeneli 61 – Božikov 39/

Crna Gora - Engleska 1:5 (1:2)
/Vešović 17 – Kin 30, Barkli 39, 59, Kejn 71, Sterlinh 81/

GRUPA B

Luksemburg - Ukrajina 1:2 (1:1)
/Turpel 34 – Cigankov 40, Rodriges 93pen/

Portugalija - Srbija 1:1 (1:1)
/Pereira 42 – Tadić 7pen/

GRUPA H

Turska – Moldavija 4:0 (2:0)
/Kaldirim 24, Tosun 26, 54, Ajhan 70/

Andora - Albanija 0:3 (0:1)
/Sadiku 21, Balaj 88, Abraši 90+6/

Francuska - Island 4:0 (1:0)
/Umtiti 12, Žiru 68, Mbape 78, Grizman 84/