Real Madrid - Barselona, Kup Kralja
Tanjug/AP, Andrea Comas
Real Madrid - Barselona, Kup Kralja, Foto: Tanjug/AP, Andrea Comas

Kriza zbog drakonskih zatvorskih kazni za lidere koji su u Kataloniji 2017. ogranizovali referendum o nezavisnosti uticao je i na sport.

PROČITAJTE JOŠ:

Fudbalski savez Katalonije je odložio sve utakmice ovog vikenda, Barselona je tražila da joj se pomeri meč Evrolige u košarci, a sada je „udareno” i na svetkovinu - „el klasiko”.

Takmičarski komitet Kraljevskog fudbalskog saveza Španije (RFEF) odlučio je da duel Barselone i Real Madrida, planiran za 26. oktobar na „Kamp nouu”, pomeri za 18. decembar.

Čelnici Primere su tražili da se promeni mesto održavanja najvećeg španskog derbija, „zbog istinskog i ozbiljnog rizika” da dođe do nereda.

Deset klubova na tapetu UEFA - Hrvati izvukli najdeblji kraj

AUTOR: Alo.rs/ I.Dž. DATUM I VREME: 17.10.2019. 22:12 - 17.10.2019. 22:19 UEFA je danas objavila novu listu kažnjenih klubova, a na podužem spisku nisu se našli srpski predstavnici Foto: AP Dave Thompson Evropska fudbalska unija kaznila je deset klubova zbog različitih prekršaja načinjenih u prethodnom periodu, a najdeblji kraj izvukao je Dinamo iz Zagreba.

Čak se pominjalo da se meč održi u Buenos Ajresu, ali je na kraju odlučeno da se termin pomeri gotovo dva meseca. RFEF se nada da će se do tada politička situacija smiriti.

BONUS VIDEO:

Prazan stadion u Viljnusu