Atalanta - Spal
EPA/Paolo Magni
Atalanta - Spal

EPA/Paolo Magni

Atalanta - Spal, Foto: EPA/Paolo Magni

Fudbaleri Spala napravili su veliko iznenađenje pošto su u Bergamu savladali Atalantu rezultatom 2:1 u okviru 20. kola italijanske Serije A.

Sve je krenulo po planu domaće ekipe koja je povela u 16. minutu kada je Josip Iličić lepim udarcem petom savladao Sportijela nakon asistencije Zapate po levoj strani.

Zapretio je i sam Zapata sredinom prvog poluvremena, u finišu je odgovorio na drugoj strani Petanja, ali promene rezultata do odlaska na odmor nije bilo.

Usledio je totalni preokret u drugom poluvremenu, Andrea Petanja je prvo u 54. minutu doneo izjednačenje, da bi šest minuta kasnije Matija Valoti sjajnom minijaturom na ivici kaznenog prostora doneo prednost ekipi iz Ferare.

Pokušala je "boginja" do kraja meča da izbegne poraz, pretila preko Pašalića, Zapate, potom i De Rona, ali "fenjeraš" je izdržao nalete Atalante i ostvario veoma bitnu pobedu u borbi za opstanak.

Ovo je veliki korak nazad u borbi Atalante za Ligu šampiona, a najviše se pobedi Spala obradovala Roma koja se osamila na četvrtoj poziciji.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо