Azerbejdžan - Srbija
Marko Metlaš
Azerbejdžan - Srbija

Marko Metlaš

Azerbejdžan - Srbija, Foto: Marko Metlaš

Reprezentacija Srbije se na najnovijoj FIFA rang listi nalazi na 25. mestu! To je veliki skok "orlova" koji su na prethodnoj listi, pre starta kvalifikacija za Mondijal u Kataru, bili na 30. poziciji. "Orlovi" na novoj rang listi imaju 1512.9 bodova, pa su popravili plasman za pet pozicija. Kad je reč o reprezentacijama iz regiona, Hrvatska je nazadovala za tri mesta i sad je 14. u poretku. Selekcija Bosne i Hercegovine je na 55. poziciji, Severna Makedonija je napravila skok za tri pozicije posle pobede nad Nemačkom i na novoj listi je 62, Slovenija je 63, a Crna Gora 64.

Nije slučajno što su izabranici Dragana Stojkovića napredovali odjednom za pet mesta, jer su ostvarili dve pobede i remi protiv aktuelnog prvaka Evrope i osvajača Lige nacija Portugala, koji je petoplasirana selekcija planete.

Na vrhu liste je i dalje Belgija, a prate je Francuska, Brazil, Engleska, Portugal, Španija, Italija, Argentina, Urugvaj i Danska. Neverovatno zvuči podatak da je Nemačka popravila plasman za jedno mesto, i sad je 12. iako je doživela sramotan poraz kod kuće od Severne Makedonije. Naredna rang lista biće objavljena 27. maja.