Dragan Džajić
Alo/V. Marković
Dragan Džajić

Alo/V. Marković

Dragan Džajić, Foto: Alo/V. Marković

Posle 12 godina ćutanja, Dragan Džajić, legenda Crvene zvezde i srpskog i jugoslovenskog fudbala, sa gorčinom se, u emisiji "Sportlajtšou" na TV Sport klub, prisetio hapšenja 2008. godine. Treća Zvezdina zvezda je ukratko premotao film na jedan od najtežih trenutaka u životu i karijeri. Džajić je pri osvrtu na dešavanja 2008. godine istakao da su ga određeni ljudi veoma uvredili postupkom i u velikoj meri mu promenili život.

Da li će Zvezda stići do nokaut faze Lige Evrope?

 

- Ukoliko mogu izbegao bih tu priču. Ne bih se prisećao toga. Zaista mi je bilo teško. Mnogo su mi poremetili karijeru, veoma su me uvredili kao čoveka i sportistu. Nisam to zaslužio, ali da se ne pravdam jer emocije bi preovladale i ne bih rekao sve što imam. To je bruka za neke ljude koji su to svesno uradili, a znam ko su - rekao je Džajić.

Tadašnji predsednik Srbije Tomislav Nikolić abolirao je Džajića novembra 2012. Kako je tad bilo saopšteno iz Kabineta predsednika Republike, aboliranjem je stavljena tačka na sudski proces koji se protiv Džajića vodio skoro pet godina. Sve je počelo hapšenjem Džajića, tad potpredsednika Fudbalskog saveza Srbije i direktora svih reprezentativnih selekcija, Vladimira Cvetkovića i Miloša Marinkovića, tad savetnik u FK Crvena zvezda. Njih trojica su bili uhapšeni zbog sumnje da su nezakonito prisvojili 6.127.104 evra od transfera Gorana Drulića u Saragosu 2001. godine, dok su bili na čelu crveno-belih. Posle aboliranja Džajića, obustavljen je postupak i protiv ostale dvojice.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

Djordjevic Bec

24.10.2020 12:48

Zuti du tada hapsili kao U Vreme Staljina sve koji im nisu bili Po volji i nisu hteli dil da njlma!SRAMOTA!!BILO I NE POVRATILO SE!